Pohár vína, telefón či ponocovanie...ani to nie je práve ideálne pre vaše zdravie.dreamstime
StoryEditor

Na vaše zdravie má vplyv množstvo zlozvykov. Cigarety nie sú ani zďaleka najväčším problémom

04.04.2023, 10:00
Zdravie

Všeobecne prevláda názor, že najväčším strašiakom pre vaše zdravie sú cigarety, prípadne cigaretový dym.. V tomto prípade nie ste veru vôbec ďaleko od pravdy. No len vyhýbať sa cigaretám nestačí. Vášmu zdraviu neprospievajú ani iné veci, ktoré často robíte a ani si neuvedomujete ich negatívny dopad na zdravie.

Ak sa snažíte o zdravý životný štýl, mali by ste sa pozerať komplexne nie len na to čo robíte, ale aj na to, čo nerobíte.

Cigarety

Cigarety sú veľkou hrozbou nie len preto, aký dopad majú na vaše celkové zdravie a tiež na samotné pľúca, ale aj preto, že spôsobujú závislosť a tiež, že prístup k ním majú už aj násťročné deti. Aj kvôli tomu čoraz viac ľudí tejto závislosti podlieha už v mladom veku.

image

Cigaretám by ste mali dať vo svojom živote červenú.

dreamstime

Alkohol

Ak máte stále tendencie ospravedlňovať svojich pár deci vínka denne tým, že je to normálne a že vám nič nehrozí a všetko máte pod kontrolou tak vedzte, že spod kontroly sa vám to môže vymknúť rýchlejšie ako by ste si mysleli. Príležitostný drink vám nikto vyčítať nebude, ani vaše telo nie. No pokiaľ sa príležitosť bude objavovať príliš často, je na čase sa nad tým zamyslieť.

Kontrola jedálnička

Ďalšou chybou, ktorú robíte, je nesprávna skladba jedálnička. Veľa žien sa drvivú väčšinu svojho života obmedzuje v jedení. Vynechávajú jedlá a častokrát sú vo veľmi veľkom kalorickom deficite a navyše je tu ďalší problém, podvýživa. Znamená to, že nejedia dostatok živín, ktoré by vzhľadom na svoj vek, výšku, váhu, množstvo svalov a aj typ práce mali denne prijať. Pod vplyvom rýchleho životného štýlu často siahate po fast foodoch, alebo jedlu nevenujete dostatočnú pozornosť a nahádžete ho do seba veľmi rýchlo. Ani to nie je práve ideálna cesta.

image

Zlé stravovacie návyky môžu s vašim zdravím poriadne zamávať.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:40