Zaraďte do svojho nápojového lístka aj žihľavový čaj.dreamstime
StoryEditor

Jarný detox zahájte pitným režimom. Tieto tri bylinky zaraďte do svojho nápojového lístka

30.03.2023, 10:00
Zdravie

Ak ste sa rozhodli pre jarný detox, nezabudnite okrem pestrej a predovšetkým rastlinnej stravy aj na pitný režim. No piť by ste nemali len vodu, ale aj niektoré druhy byliniek ktoré celý tento, nazvime to, ozdravný proces ešte viac podporia.

O účinkoch bylín ste sa už iste presvedčili sami na vlastnej koži a to určite nie raz. Očistite si vďaka ním telo od toxínov. Pomôžu vám s tým tieto bylinky.

Žihľava dvojdomá

Mnohí žihľavu považujú za burinu, no mali by ste jej dať šancu aj vo vašom nápojovom lístku. Pre vaše telo má doslova blahodarne účinky. Kúru zo žihľavy by ste mali piť aspoň tri týždne, prečistí vám krv. Zároveň vďaka svojim močopudným účinkom odplaví bez problémov a pomerne rýchlo z vášho tela všetky toxíny a škodlivé látky. Po troch týždňoch si však dajte od pitia žihľavového čaju pauzu.

Púpava lekárska

Z púpav si zrejme najčastejšie robíte krásne dekorácie na hlavu v podobe venčekov. Nedávno sme písali aj o púpavovom mede, ktorý si môžete pripraviť sami vo vašej kuchyni. No nie len kvety púpavy, ale aj koreň má svoju moc. Konkrétne pôsobí predovšetkým na metabolizmus tukov, čo je dostatočne veľká motivácia sa po ňom poobzerať, no do pozornosti dávame aj jeho pozitívne účinky na celú tráviacu sústavu a v neposlednom rade schopnosť prečistiť močové cesty. To sa zíde nie len preventívne, ale aj v prípade, že vás trápia časté zápaly.

image

Koreň púpavy má pozitívny vplyv na vašu pečeň.

dreamstime

Pestrec mariánsky

Pestrec je tiež jedna z tých byliniek, ktorú zrejme nemáte bežne doma, no je čas to zmeniť. Hlavne na začiatku detoxu, pretože sa postará o správne fungovanie pečene a tiež o jej regeneráciu. Pôsobí protizápalovo a navyše bráni tomu, aby sa škodlivé látky dostali do buniek.

image

Pestrec je síce nenápadná rastlina, no s vašim organizmom urobí zázraky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 17:07