Chcete vyskúšať sprejové opálenie? Pozrite s, či je pre vás bezpečné.dreamstime
StoryEditor

Sprejové opálenie je veľkým hitom: Zistite, či je naozaj bezpečné pre vašu pokožku

06.03.2023, 17:00
Zdravie

Čo robíte, keď si chcete udržať krásne a žiarivé opálenie aj v chladných mesiacoch? Možno čakáte až na leto, používate samoopaľovacie prípravky alebo navštevujete solárium. Niektoré z vás sa dokonca možno dali nahovoriť aj na hit, ktorým je sprejové opálenie. Pozrite sa, či je pre vašu pokožku bezpečné.

Síce sa leto už pomaly blíži, stále si nemôžete vymeniť sveter za plavky, ísť na pláž a užívať si teplo. Ak vám prekáža vaša bledá pleť a nechce sa vám čakať na slnečné dni, pravdepodobne sa prikloníte k umelému opáleniu. Jednou z možností, ako dosiahnuť bronz aj mimo leta, je sprejové opálenie. Pozrite sa, či je naozaj bezpečné a aké sú jeho výhody.

Skryje nedokonalosti a zlepší vzhľad pokožky

Hlavnou zložkou, ktorú obsahujú sprejové opaľovacie produkty, je sacharid získaný z glycerínu alebo iných rastlinných zdrojov, ako je napríklad cukrová trstina. Aj keď je bezfarebný, v pokožke sa dokáže spojiť s aminokyselinami, vďaka ktorým stmavne. Sprejové opálenie vám tak umožňuje vyzerať sviežo počas celého roka. Jeho najväčšou výhodou je to, že poskytuje okamžitý lesk bez vystavenia škodlivých UV lúčov, ktoré spôsobujú starnutie, škvrny či rakovinu kože. Okrem toho vďaka nemu môžete dosiahnuť rovnomerné opálenie s okamžitými výsledkami a nemusíte tak stráviť dlhé hodiny na slnku či v soláriu. Rovnako tak vám zlepší a tónuje vzhľad pokožky, zakryje celulitídu či iné nedokonalosti. Ak sa budete o sprejové opálenie starať správne, vydrží vám na tele až 12 dní. Aj keď má množstvo benefitov, existuje aj pár nevýhod umelého opálenia, o ktorých by ste mali vedieť.  

image

Sprejové opálenie zlepší vzhľad pokožky a zakryje celulitídu.

dreamstime

Je naozaj bezpečné?

Napriek mnohým výhodám umelého opálenia existuje niekoľko nevýhod, ktoré by ste mali vziať do úvahy skôr, ako skočíte do kabíny na striekanie. Zložky, ktorú obsahujú sprejové opaľovacie produkty, sú síce bezpečné, no nemali by sa vdychovať. Takisto v sebe ukrývajú pridanú vôňu, ktorá môže podráždiť pokožku. Sprejové opálenie nie je vhodné najmä pre tehotné ženy, ľudí trpiacich ekzémom či psoriázou. Ak si myslíte, že falošné opálenie dáva pokožke zvýšenú odolnosť voči UV žiareniu a zabraňuje jej rýchlemu spáleniu, opak je pravdou. Aj po sprejovom opálení sa budete musieť naďalej natierať krémom s SPF. Tak či onak, takýto spôsob dosiahnutia bronzu je bezpečný a aj napriek pár nevýhodám by ste ho mali vyskúšať v prípade, že nechcete čakať až do leta.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:04