Poejakulačný syndróm u mužov nie je ničím výnimočným.dreamstime
StoryEditor

Alergia na spermie môže mužom zničiť sexuálny život. Takto sa dá liečiť

27.02.2023, 10:00
Zdravie

Počuli ste už o poejakulačnom syndróme? Týka sa síce malého percenta mužov, no toto vzácne ochorenie im dokáže poriadne znepríjemniť život a dokonca zničiť sexuálny život. No aj muži, ktorí trpia týmto syndrómom majú nádej, pretože vedci prišli na to, že sa dá liečiť pomocou testosterónu.

Poejakulačný syndróm, inak nazývaný aj POIS je vlastne alergická reakcia, ktorá sa u mužov prejaví po kontakte s vlastnými spermiami.

Nič príjemné

Muži, ktorí musia tomuto ochoreniu čeliť sú vo veľmi  zložitej situácii. Problém im totiž nerobí len samotný sex, ale aj masturbovanie, keďže aj v tomto prípade dochádza k ejakulácii. Alergia na spermie bola zaznamenaná aj u žien a to oveľa skôr, ako sa prišlo na to, že postihuje aj mužov.

Pre pár minút rozkoše, týždeň v posteli

Viete si predstaviť dôvod, prečo by ste sa dobrovoľne vzdali sexu? Muži, ktorí trpia POIS si dvakrát rozmyslia, či sa oddajú sexuálnym radovánkam. Kým u niektorých jedincov dôjde len k minimálnej alergickej reakcii v podobe začervenania či svrbenia kože, sú aj muži, ktorý to odrovná a skončia v posteli na dlhé dni.  Niektorí dokonca opisujú stav ako pri chrípke, kedy ich bolí doslova celé telo a prejavy sú sprevádzané aj horúčkami. Tento stav však ani zďaleka nie je chvíľkový a môže trvať aj celý týždeň. Medzi ďalšie príznaky patrí zmena nálad, podráždenosť, neschopnosť sa dlhšie koncentrovať a tiež problémy s pamäťou.

Nízka hladina testosterónu

Vedci prišli na to, že väčšina mužov, ktorí trpia POIS, majú zároveň nízku hladinu testosterónu v krvi. Rozhodli sa preto pre výskum a týmto mužom podávali hormóny, ktoré stimulovali tvorbu testosterónu. Výsledky sa dostavili zhruba do dvoch mesiacov po začatí liečby.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 06:20