Existujú bylinky, ktoré dokážu s libidom spraviť divy.
StoryEditor

DESAŤ bylín pre libido. Tieto vám pomôžu zvýšiť sexuálny apetít

16.02.2023, 14:11
Zdravie

Chtíč, túžba, neha, vášeň, libido nesie veľa mien. Tieto bylinky ich pomáhajú prebudiť všetky naraz.

Alchemilka

Bylinku využívala už nemecká mystička a prírodovedkyňa Hildegarda z Bingenu (1098 – 1179) predovšetkým na ženské neduhy ako bolesti brucha počas menštruácie. Účinok síce nebol vedecky dokázaný, isté však je, že pôsobí relaxačne a hrejivo, navodzuje dobrý pocit v žalúdku. A v konečnom dôsledku je najdôležitejšie, aby sme sa cítili dobre a vo forme či už ide o ženy alebo mužov

Myší chvost (rebríček)

Skoro žiadna divokorastúca rastlina nie je rozmanitejšia v liečivých účinkoch ako myší chvost. Ľudovo prezývaný aj čertovo rebro. Má stimulačný účinok najmä na mužov. Zvyšuje výdrž pri milovaní, čo je spôsobené jeho všeobecne posilňujúcimi vlastnosťami. Antibakteriálne a styptické zložky robia z rebríčka obľúbenú liečivú rastlinu u žien (výtok, nepravidelnosti cyklu, prechod..), ktorá sa používa už stovky rokov.

Zeler

Svojím vysokým obsahom vitamínu E a C posilňuje nie len imunitný systém, ale aj veľa ďalších vecí, ktoré sú pre úspešné milovanie nevyhnutné. Pravdepodobne za to môže látka súvisiaca s mužským hormónom androsterónom. Na tejto jemne kyslej, užitočnej a zdravej rastline je všetko jedlé: koreň, stonka aj bylina. S množstvom vitamínu C, betakaroténu a minerálu draslíka má zeler aj protizápalový diuretický účinok. Ako chutná prísada do smoothie je zeler takmer neprekonateľný.

Bazalka

Jemná, korenistá aróma obľúbenej bylinky pôsobí chutne a zvyšuje túžbu. Ide o sofistikovanú vôňu a chuťový zážitok s bazalkou. Účinky na dušu sú rovnako jemné a harmonizujúce. Okrem toho zložky pôsobia relaxačne na tráviace orgány a posilňujú nervový systém.

Aníz

Semeno liečivej rastliny bolo už v staroveku známe povzbudzujúce korenie. Aníz totiž stimuluje vylučovanie ženského hormónu estrogénu a tým podporuje okrem iného aj pravidelný ženský menštruačný cyklus. Muži by však mali byť so zložkami anízu opatrnejší: ukázalo sa, že príliš veľa ouza alebo pernodu môže obmedziť potenciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 11:39