Existujú bylinky, ktoré dokážu s libidom spraviť divy.
StoryEditor

DESAŤ bylín pre libido. Tieto vám pomôžu zvýšiť sexuálny apetít

16.02.2023, 14:11
Zdravie

Chtíč, túžba, neha, vášeň, libido nesie veľa mien. Tieto bylinky ich pomáhajú prebudiť všetky naraz.

Vitex

Viaceré štúdie ukázali, že má pozitívny vplyv na ženský menštruačný cyklus, najmä s ohľadom na predmenštruačný syndróm. Často sa využíva v období menopauzy. Okrem toho pri jeho užívaní dochádza ku uvoľňovaniu serotonínu, čo má celkový účinok na zvýšenie libida. Pri užívaní v tabletkovej forme však s vitexom opatrn

Železník

Liečivá bylina stimuluje produkciu oxytocínu, hormónu čo zvyšuje našu ochotu maznať sa. V neposlednom rade vedie tento pocit ku väčšej rozkoši a ochote oddať sa pocitom blaha. Obsahuje aj fytoestrogény, ktoré priaznivo ovplyvňujú ovuláciu. Podporuje aj mužskú túžbu a vytrvalosť.

Ligurč

Muži ho radi nosili v drobnej kytičke na znak svojej pripravenosti. Podobne ako bol ľubovník zase ženský symbol. Táto bylinka sa využívala v minulosti aj ako zaklínadlo na lásku. Pri konzumácií spôsobuje jemne hrejivý pocit v bruchu a podbrušku. Ľahko korenistá príchuť má aj relaxačný účinok.

Žihľava

Rímsky básnik Ovídius vo svojom najznámejšom diele Umenie lásky odporúčal semená žihľavy ako najúčinnejšiu zložku nápoja lásky. Starí Slovania tiež používali žihľavu ako zosilňovač sexuálneho apetítu. V skutočnosti je táto rastlinka najsilnejším afrodiziakom v našich zemepisných šírkach

Ľubovník

Libido je všeobjímajúci pojem a neznamená len sexuálny apetít. Pod týmto pojmom je zhrnuté všetko čo súvisí s túžbou po živote, pocitom životného naplnenia a túžbami v širšom zmysle. Termín pôvodne pochádza z psychoanalýzy a je vypožičaný z latinčiny. Náladu zlepšujúci ľubovník je jedným z najlepších spôsobov, ako prekonať pocity nevôle. Okrem toho bylinka obsahuje triesloviny, ktoré priaznivo pôsobia na pohlavné orgány.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:27