Už pár plátkov citrónov vám pomôže s rôznymi ťažkosťami.pexels
StoryEditor

Nie len cibuľa, ale aj pár plátkov citróna pri posteli vám dokáže pomôcť pri zdravotných ťažkostiach

11.02.2023, 15:00
Zdravie

O výnimočných vlastnostiach citrónov nikto nepochybuje. Je bohatým zdrojom vitamínu C a siahate po ňom vždy, keď vás prepadne nejaká viróza. Niektorí svoj deň začínajú vodou s citrónovou šťavou, no viete o tom, že citrón vám môže pomôcť už počas toho, ako spíte?

Už pár plátkov citróna na vašom nočnom stolíku dokáže hotové zázraky a to nie len s vaším zdravím, ale aj spánkom a psychikou.

Proti stresu

V domácnosti sa nájdu citróny absolútne bežne. A to najmä počas zimy. Tak využite ich potenciál naplno. Citrusy a ich vôňa pôsobia na psychiku upokojujúco. Ak doma práve nemáte kvalitný citrónový olej, ktorý by ste si mohli dať do difúzera, alebo vonnej lampy, postačí vám aj vôňa z čerstvo nakrájaného citróna. Ak ho dáte blízko k posteli, budete inhalovať jeho príjemnú vôňu, ktorá má blahodarný vplyv aj na vašu psychiku. Oceníte to aj po náročnom dni v práci, pretože odbúrava nie len napätie, ale aj stres.

Počas virózy

Ak máte nádchu či dýchacie ťažkosti počas choroby, dopujte sa citrónmi. A to nie len v čaji, ale aj dýchaním ich vône. Citróny pôsobia antisepticky a tiež preventívne proti rôznym druhom vírusov a baktérií. Pred tým, než si pôjdete ľahnúť si opäť nezabudnite dať na nočný stolík rozkrojený citrón, ktorý vám uľahčí dýchanie.

image

Zahoďte lieky a nahraďte ich citrónmi.

pexels

Sladké sny

Vďaka citrónovej aróme sa aj do ríše snov dostanete oveľa jednoduchšie. Spánok bude hlboký a vy sa tak ráno zobudíte vyspatí do ružova. Citrónová vôňa pôsobí upokojujúco na celkový nervový systém.

image

Budete spať ako bábätko.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:21