Hudba má liečivé účinky.
StoryEditor

Liečivá moc tónov. Ako na vás vplýva obľúbená pieseň?!

09.02.2023, 15:44
Zdravie

Svet sa skladá z vibrácií, v tom sa FYZICI AJ EZOTERICI zhodujú. A v liečivú silu tónov a frekvencií zvukov verí stále viac aj západná kultúra.

Tibetské spievajúce misy

Liečivý účinok na ľudský organizmus a psychiku majú aj tibetské spievajúce misy, a to vďaka liečivým tónom, ktoré pri rozozvučaní vydávajú. Na jednej strane ich vibrácie pôsobia ako akási vnútorná masáž buniek, na druhej pomáhajú každej bunke tela obnoviť jej prirodzenú frekvenciu a dostávajú telo do rovnováhy. Navyše, pomáhajú odstrániť stres, vyrovnávajú mozgové hemisféry, harmonizujú čakry, čistia vnímanie a myslenie, podporujú intuíciu a meditáciu. Spievajúce misy sú jedným z najdokonalejších výtvorov ľudstva. Ich zvuk je odozvou na to, čo práve prebieha v našom tele. Jednotlivé frekvencie misky súvisia so siedmimi energiami v našom tele – čakrami. Aj tibetská miska je zliatina práve siedmich kovov – zlata, striebra, ortuti, medi, železa, cínu a olova. Každý z kovov vydáva iný zvuk a spoločne vytvárajú jedinečnú harmóniu. Keď misu rozozvučíme, vydáva zvuk, ktorý rezonuje práve s kovmi v našom tele a celý organizmus ladí do harmónie. Ľudské telo je totiž živou sústavou vibrácií a vlnových dĺžok. Dobre naladený a zdravý organizmus vibruje vlastnou frekvenciou. Ak je niektorý z orgánov chorý, jeho frekvencia je narušená a misa v jeho blízkosti prestáva znieť alebo zmení tón. S miskou nemusí pracovať len liečiteľ. Človek sa s ňou môže harmonizovať sám, prípadne sťahovať z vlastných energetických centier negatívnu energiu.

Aj aktívne praktizovanie hudby, napríklad spev, môže pomôcť uvoľniť alebo zlikvidovať depresie a úzkostné stavy. Hlavne skupinový spev má pozitívne liečivé účinky.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 19:31