Pripravte si spolu s nami zázračný kefír a čerpajte z neho všetky benefity.dreamstime
StoryEditor

Tibetská huba známa ako kefír je zdravou bombou pre trávenie a imunitu: Pripravte si ju samy doma

01.02.2023, 10:00
Zdravie

Počuli ste už o tibetskej hube? Ak nie, o kefíre určite áno. Je to kyslý, no zdravý nápoj, ktorý sa skladá z dvoch ingrediencii, a tak si ho môžete pripraviť aj samy doma. Nielenže vám pomôže zrýchliť metabolizmus, ale zbaví vás nafúknutého brucha. Pozrite sa, čo ďalšie dokáže tento zázrak pre trávenie a imunitu.

Kefír patrí k veľmi obľúbeným nápojom, pretože sa dá vyrobiť aj v pohodlí domova. Je zázrakom pre vaše črevá, v ktorých prebieha trávenie. Ak sú zanesené, nefungujú správne, čo sa môže prejaviť rôznymi ťažkosťami či stratou výkonnosti. Chcete zlepšiť svoj metabolizmus bez chemických liekov? Skúste si pripraviť kefírový nápoj z tibetskej huby, ktorý má probiotické vlastnosti a upravuje trávenie. Pozrite sa, s čím ďalším vám môže pomôcť.

Na žalúdočné problémy, únavu či vírusy

Tibetská huba je skvelá na stabilizovanie črevnej mikroflóry a detoxikáciu organizmu. Vďaka svojej kyslosti uvoľňuje vo vašom tele viaceré enzýmy, ktorá napomáhajú tráveniu a rozkladajú ťažko stráviteľné látky. Okrem toho dokáže zabraňovať hnitiu potravy v črevách, má pozitívny účinok na imunitný systém a je vynikajúcim bojovníkom proti neželaným vírusom, baktériám a kvasinkám. Takisto treba spomenúť, že pravidelná konzumácia kefíru vám môže pomôcť regulovať krvný tlak, dodať energiu, zabrániť únave a vzniku rakoviny. Zaujali vás liečivé účinky tohto nápoja? Pripravte si ho spolu s nami a čerpajte benefity, ktoré so sebou prináša.

image

Kefír dokáže pomôcť s trávením, únavou, ale aj inými ťažkosťami.

dreamstime

Nie je huba ako huba

Ešte predtým, než sa pustíte do prípravy kefíru, je dôležité spomenúť, že mnohých tento nápoj neláka, pretože neznie príliš chutne. Ak patríte k tejto skupine aj vy, mali by ste si uvedomiť, že tibetská huba vlastne vôbec nie je huba, iba ju vzhľadom pripomína. Tieto biele zrná sú totiž kombináciou baktérii a mliečnych či octových kvasiniek. Akonáhle zalejete tibetskú hubu mliekom, spustí kvasný proces, vďaka ktorému vznikne kyslý a mierne perlivý nápoj podobný jogurtu.

Príprava je jednoduchá

Kefírový nápoj je na prípravu veľmi jednoduchý. Do pol litra studeného mlieka zamiešajte jednu až dve polievkové, plastové alebo drevené, lyžice kefírových zŕn. Túto zmes nechajte fermentovať najmenej jeden až dva dni pri izbovej teplote. To, či je kefír hotový, zistíte, keď pretrepete pohár a na jeho stene sa objaví typický povlak. Napokon tekutinu preceďte cez sitko a nápoj môžete konzumovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:46