Máme tipy ako dodržať svoje predsavzatia.
StoryEditor

ŠESŤ tipov, ako sa zbaviť zlozvykov a žiť svoj najlepší život v roku 2023!

03.01.2023, 10:47
Zdravie

Nedovoľte, aby vaše novoročné predsavzatia vyšli nazmar.

Spite hlbšie vďaka nohám

Turecká štúdia zistila, že masáže chodidiel môžu pomôcť zmierniť rušivé symptómy spojené so spánkom aj menopauzou. Okrem zníženia problémov so spánkom sa ukázalo, že masáž chodidiel pred spaním pomáha ženám po menopauze s úzkosťou a únavou. Ženy, ktoré si dopriali masáž chodidiel, spali dlhšie a po prebudení mali viac energie. Vedci tvrdia, že masáž chodidiel znižuje úzkosť a navodzuje relaxáciu, pomáha vám unášať sa a zostať spať.

Alebo privoňajte k levanduli! Pre zdravý spánok si pred spaním postriekajte vankúš levanduľovým esenciálnym olejom. Štúdie preukázali, že levanduľový olej môže pomôcť pri problémoch so spánkom, pretože levanduľová aróma zvyšuje produkciu melatonínu podporujúceho spánok v tele.

Zbavte sa stresu maznaním svojho miláčika

Ak cítite, že vaša hladina stresu začína stúpať, pohladkajte svojho psa, mačku alebo iného chlpatého kamaráta. Pravdepodobne ste už počuli, že hladkanie zvierat zmierňuje stres, keď sa ich dotýkate, ale účinky na potlačenie úzkosti môžu pretrvávať aj vtedy, keď prestanete. Výskum ukázal, že hladkanie zvieraťa znižuje stresový hormón kortizol, zatiaľ čo sociálna interakcia medzi ľuďmi a ich miláčikmi zvyšuje hladiny hormónu dobrej nálady oxytocínu (rovnaký hormón, ktorý spája matky s bábätkami). Žiadne zvieratá? Hladkanie kamarátkinho šteniatka alebo maznanie mačky z útulku tiež funguje!

Milovaný krokomerom

Pravidelná chôdza posilňuje vaše kosti, mozog, srdce, imunitný systém a pľúca. Jednoduchý spôsob, ako zaznamenať viac krokov: Noste krokomer, fitness tracker alebo inteligentné hodinky. Ľudia, ktorí používajú nejaké nositeľné fitness zariadenie, prejdú denne v priemere o 1800 krokov viac ako tí, ktorí ho nepoužívajú. Sledovače aktivity vám ukážu, aký pokrok ste dosiahli v reálnom čase, čo vás povzbudí, aby ste pokračovali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:01