Máme tipy ako dodržať svoje predsavzatia.
StoryEditor

ŠESŤ tipov, ako sa zbaviť zlozvykov a žiť svoj najlepší život v roku 2023!

03.01.2023, 10:47
Zdravie

Nedovoľte, aby vaše novoročné predsavzatia vyšli nazmar.

Rok 2023 je takmer za nami, takže ste pravdepodobne premýšľali o všetkých sebazlepšeniach, ktoré chcete urobiť v novom roku. Či už je vaším cieľom schudnúť, prestať fajčiť alebo viac cvičiť, môže byť ťažké udržať si motiváciu a dodržať to. Dobrá správa pre každého, kto si už dal novoročné predsavzatia! Zostavili sme šesť tipov, ktoré vám pomôžu. Pokračujte v čítaní, aby ste sa naučili, ako sa zbaviť zlých návykov, osvojiť si tie dobré a nakoniec ľahko dosiahnuť svoje ciele v roku 2023.

Urýchlite chudnutie kamarátstvom

Ak sa chcete zbaviť nadbytočných kilogramov, ktoré sa k vám cez prázdniny prikradli, pripojte sa k osobnej alebo online skupine na podporu chudnutia. Alebo jednoducho pozvite priateľa alebo blízkeho, aby sa pripojil k vášmu cieľu. Nakoniec môžete stratiť viac kilogramov, ako keby ste držali diétu sami. Štúdia vykonaná Baylor College of Medicine ukázala, že ľudia, ktorí sa zúčastnili komunitných programov na chudnutie, schudli viac ako tí, ktorí sa pokúšali zhodiť kilá sami. Spojenie s ostatnými, ktorí chcú schudnúť, vám môže poskytnúť podporu a zvýšiť vašu motiváciu, vďaka čomu budete úspešnejší, pokiaľ ide o dosiahnutie vašej vysnívanej hmotnosti.

 

Usmievajte sa viac – aj keď to musíte predstierať.

Ste odhodlaní cítiť sa v roku 2023 veselšie? Vaše želanie je splnené! Štúdia Stanfordskej univerzity odhalila jednoduchý spôsob, ako zvýšiť radosť kedykoľvek a kdekoľvek: Široko sa usmievajte, ako keby ste si robili selfie a naťahujte si strany úst smerom k ušiam. Dokonca aj keď úsmev iba napodobňujete a nie ho skutočne cítite, výskumníci vysvetľujú, že pohyby svalov, ktoré sa podieľajú na úsmeve, hovoria vášmu mozgu, že ste už šťastný, a podnecujú ho, aby vyvolal rovnaké pozitívne emócie.

Nakopnite život bez cigarety so ženšenovým čajom

Pre ženy, ktoré to chcú urobiť v tomto roku, existuje jednoduchý spôsob, ako zvýšiť šance na úspech. Uvarte si džbán ženšenového čaju, vložte ho do chladničky a potom trochu popíjajte počas dňa. Kórejskí vedci uvádzajúci, že zlúčeniny saponínov v ženšene oslabujú účinok dopamínu hľadajúceho potešenie v tele. To znižuje túžbu po nikotíne a tlmí návykový pocit odmeňovania tabaku.

Alebo zaťať päsť! Zatnite päsť na 60 sekúnd a uvoľnite; opakujte štyrikrát. Myseľ a telo sú spolu úzko prepojené a napnutie svalov by mohlo posilniť vašu vôľu. V prehľade štúdií účastníci, ktorí zatínali päste, napínali bicepsy alebo lýtkové svaly alebo naťahovali prsty pri výbere jedla, vyberali zdravšie jedlá ako tí, ktorí to neurobili. Vedci poznamenali, že spevnenie svalov pri pokuse o sebaovládanie môže posilniť vaše odhodlanie – takže skúste nabudúce, keď budete chcieť siahnuť po cigarete.

image

Skončite s fajčením raz a navždy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:25