Funguje aj proti akné.
StoryEditor

Pleť bez vrások, akné a biele zuby. Toto všetko dokáže čierne uhlie!

21.12.2022, 10:33
Zdravie

Čierne uhlie je spoľahlivý pohlcovač toxínov a baktérií, a práve preto by mal mať stále zastúpenie v našich kozmetických procedúrach.

Krásna pleť bez neduhov 

Akné a podobné neduhy sa ani zďaleka netýkajú len obdobia puberty. Žiaľ, aknóznu pleť majú aj ženy vo vyššom veku a je to teda boj, proti ktorému musíte nasadiť všemožné zbrane. A pokiaľ sme už vyskúšali všetko, no nič nepomáha, čierne uhlie by pre nás mohlo byť tým správnym riešením. Je to silný antioxidant, ktorý zabraňuje masteniu pleti, má protizápalové a antibakteriálne účinky a vďaka abrazivite dokáže pleť zbaviť odumretej kože a rôznych nečistôt, ktoré sú často pôvodcom akné či iných kožných problémov. Na prípravu aj v tomto prípade potrebujeme pár tabliet čierneho uhlia, ktoré rozdrvíme a zmiešame s troškou vody a gélom z aloe vera. Konzistencia musí byť taká, aby sa dala na tvár nanášať ako maska. Tú necháme pôsobiť zhruba 30 minút. Masku umyjeme pomocou uteráka a na tvár si nanesieme hydratačný krém alebo čerstvú jemnú vrstvu aloe vera.

Pleť bez vrások a očistný peeling

Rozdrvené uhlie v kombinácii s vodou funguje doslova ako peeling. Ten si po nanášaní na pleť krúživými pohybmi poradí tak s odumretou kožou, ako aj s malými vráskami. Pleť totiž vďaka nemu bude prekrvená, zbavená odumretých častí a vďaka tomu sa aj produkty, ktoré na ňu následne budeme nanášať, dostanú hlbšie do pokožky a budú tak plniť svoju funkciu oveľa efektívnejšie.

Belšie zuby o niekoľko odtieňov

Uhlie má schopnosť viazať na seba nečistoty, zbaví vaše zuby zubného povlaku a tiež dokáže náš úsmev vybieliť až o niekoľko odtieňov. Avšak v tomto prípade si kupujeme aktívne uhlie na to určené

image

Funguje aj na bielenie zubov.

Hĺbkové čistenie

Pleťová maska dokáže do hĺbky vyčisiť aj zanesené póry, no predovšetkým vytiahne z pleti všetky neželané toxíny a látky, ktoré jej škodia. Podobne sa využíva aj čistiace pleťové mydlo z čierneho uhlia, ktoré stačí používať raz až dva krát za týždeň, aby na seba nachytalo všetky škodliviny, no príliš pleť nevysúšalo.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 17:49