Funguje aj proti akné.
StoryEditor

Pleť bez vrások, akné a biele zuby. Toto všetko dokáže čierne uhlie!

21.12.2022, 10:33
Zdravie

Čierne uhlie je spoľahlivý pohlcovač toxínov a baktérií, a práve preto by mal mať stále zastúpenie v našich kozmetických procedúrach.

Ako funguje?

Považuje sa za veľmi silný absorbčný materiál, ktorý je schopný viazať na seba atómy, ióny a molekuly. Odstráni ich tým z neželaného miesta, čo je pre nás výhodou pri žalúdočných ťažkostiach (nadúvanie, ťažký žalúdok, bolesti brucha) aj kozmetických neduhoch. Naša pleť vždy odráža diane v organizme, preto je dôležité dbať aj na črevnú mikroflóru, no nie je na škodu pomáhať pleti aj zvonku.

Čierne uhlie a TCM

Lekári, ktorí sa prikláňajú ku tradičnej čínskej mediccíne (TCM) často využívali prášok z čierneho uhlia, ktoré pochádzalo z kokosových škrupín. Takéto aktívne uhlie malo schopnosť regenerovať mäkké tkanivá a absorbovať škodlivé mikróby. Využívalo sa aj pri náročnejších kožných neduhoch vďaka svojmu nedráždivému zloženiu a prírodnému pôvodu.

Pôvod uhlia

Skoro vo všetkých druhoch uhlia sa nachádzajú odtlačky rastlín. Stalo sa tak pôsobením času, tlaku a presunmi zemských častí z pevniny do mora a z mora opäť na pevninu. Tam mohol konečne začať finálny proces uhoľnatenia. Čím je vyšší stupeň zuhoľnatenia, tým je v jednotlivých druhoch vyšší obsah uhlíka. Najhodnotnejšie uhlie (antracit) vzniká zuhoľnatením rastlinného materiálu pri veľmi vysokej teplote.

Dokonalé vlasy s ľahkou maskou

Ak sme ten typ ženy, ktorý má vždy dokonale upravené vlasy, tak iste vieme, koľko starostlivosti, času a v neposlednom rade peňazí vás stojí, udržať si ich v super forme. Pritom nám stačí jedna malá tabletka čierneho uhlia, ktoré je bežne dostupné v lekárni a výsledok máme zaručený. Uhlie totiž vyčistí pokožku hlavy od nečistôt, obnoví jej prirodzené pH a vlasom dodá objem. Celkovo má pravidelné používanie čierneho uhlia pozitívny vplyv na kvalitu vlasov. ako na to? Podľa dĺžky vlasov rozdrvíme 1-3 tabletky čierneho uhlia a primiešame ho do šampónu, ktorý bežne používame. Vlasy poriadne premasírujte a následne opláchnite teplou vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:20