Starostlivosť o pleť nezanedbávajte špeciálne v zime.
StoryEditor

Kozmetika, ktorá prebudí vašu pleť. Pýtajte si retinol, bakuchiol a antioxidanty

20.12.2022, 10:05
Zdravie

Zatiaľ čo príroda sa ukladá na zimný spánok, vaša pokožka nemusí. Naopak. Práve teraz jej doprajte tie najúčinnejšie prípravky nabité aktívnymi ingredienciami, aby bola odolná, zdravá a žiarivá aj počas dlhých, tmavých mesiacov.

Zmena počasia je úplne zrejmým dôvodom na zmenu skrášľovacej rutiny. Zatiaľ čo v lete išlo hlavne o hydratáciu a ochranu pred slnkom, zime je ideálnym obdobím pre efektívne anti-age ingrediencie, ktoré pleť nielen hydratujú, ale predovšetkým spevňujú, rozjasňujú a vyhladzujú.

Medzi najúčinnejšie látky, ktoré by sa vo vašej starostlivosti mali objaviť, patrí vitamín C, retinol, niacínamid, kyselina hyalurónová, glykolová či salicylová, ceramidy a bakuchiol.

Napríklad retinol bol donedávna len súčasťou nočnej starostlivosti, ale dnešné prípravky obsahujú jeho menšiu koncentráciu, navyše je špeciálne kapsulovaný, takže sa dá používať aj cez deň, pokiaľ je na to určený. Pokiaľ použijete koncentrovanejší retinol na večer, nezabudnite nasledujúce ráno naniesť krém či make-up s SPF.

Pre citlivú pleť, ktorá retinol neznesie, je tu jeho rastlinná alternatíva bakuchiol. Ide o látku, ktorá sa prirodzene vyskytuje v semenách a listoch rastliny Psoralea corylifolia.

Blahodarné kyseliny

Kyselina glykolová má peelingové vlastnosti a stimuluje produkciu kolagénu a elastínu.

Kyselina salicylová je vhodná na mastnejšiu a problematickú pleť.

Kyselina mliečna má podobné účinky ako glykolová, ale je jemnejšia a hodí sa aj pre citlivú pleť.

Zaraďte na jeseň do svojej starostlivosti prípravky s niacínamidom, ktorý posilňuje kožnú bariéru, regeneruje a upokojuje.

Účinky bakuchiolu sú veľmi podobné retinolu - stimuluje tvorbu kolagénu, vďaka čomu zachováva pevnosť a hutnosť pleti, redukuje jemné linky aj vrásky, odstraňuje odumreté kožné bunky, urýchľuje tvorbu nových, minimalizuje tmavé škvrny a posilňuje pleť. Navyše sa ukázalo, že dokáže eliminovať poškodenie pleti spôsobené UV žiarením.

 

Nezabúdajte na peeling, teraz ale nemusí byť taký častý. Chladné počasie robí pleť citlivejšou a jemnejšou, preto stačí raz za týždeň alebo dva, podľa typu pleti.

Vaša starostlivosť by mala začínať jemným čistením, pokračovať nanesením séra a potom denného, ​​poprípade nočného krému. Na ranné čistenie si vyberajte ľahké prípravky s obsahom kyseliny hyalurónovej, na večer potom pokojne hutné textúry odličovacích balzamov.

Zaraďte séra

Počas dňa oceníte séra s antioxidantmi alebo vitamínom C a hĺbkovo hydratačné krémy. Regulujú hyperpigmentáciu, zlepšuje produkciu kolagénu, elastínu aj kyseliny hyalurónovej a zanecháva pokožku hydratovanú a pružnú.

Spánok pleť rozjasní

Pokiaľ vás trápi nedostatok spánku a potrebujete rýchlo „nakopnúť“ pleť, skúste jeden zo super hydratačných krémov. Skvele sa hodí pre suchú, unavenú a dehydrovanú pleť a vďaka špeciálnym technológiám a vitamínom jej dodajú nielen hydratáciu, ale aj energiu a prejasnenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:14