Datle sú silné afrodiziakum.pexels
StoryEditor

Servírujte si datle každý deň! Odmenou vám budú krásne vlasy, zdravá pleť a ako bonus sú účinným afrodiziakom

18.12.2022, 10:00
Zdravie

Aj vám sa sušené plody a obzvlášť datle spájajú predovšetkým s vianočným obdobím? Pravdou je, že momentálne ich je na pultoch predajní mnoho, no ani počas roka tieto plody v regáloch potravín nechýbajú. A práve to by ste mali využiť vo svoj prospech. Datle sú totiž nutrične nabité a majú množstvo pozitívnych účinkov na organizmus.

Tehotenstvo

Datľami by sa mali pravidelne dopovať aj tehotné ženy. Majú totiž výrazne lepšiu výživovú hodnotu, ako ktorákoľvek iná potravina. Datle nielenže posilnia svaly maternice, najmä v poslednom trimestri, no tiež obsahujú vlákninu. Tá je rovnako dôležitá pre trávenie, ako aj pre vyprázdňovanie. 

Krásna vďaka datliam

V datliach sú prítomné vitamíny C a D. Práve tie sú zodpovedné za elasticitu kože. Ak si pár kusov datlí doprajete pravidelne, môžete si byť isté, že vás sa predčasné starnutie pleti týkať nebude. Extrakt z datlí dokonca bojuje priamo proti vzniku, ale aj pri už vzniknutých vráskach. Železo, ako dobre viete, podporuje krvný obeh a to aj na pokožke hlavy. To je dôvod, prečo datle podporia aj rast vlasov, prípadne zabránia ich vypadávaniu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 06:47