Datle sú silné afrodiziakum.pexels
StoryEditor

Servírujte si datle každý deň! Odmenou vám budú krásne vlasy, zdravá pleť a ako bonus sú účinným afrodiziakom

18.12.2022, 10:00
Zdravie

Aj vám sa sušené plody a obzvlášť datle spájajú predovšetkým s vianočným obdobím? Pravdou je, že momentálne ich je na pultoch predajní mnoho, no ani počas roka tieto plody v regáloch potravín nechýbajú. A práve to by ste mali využiť vo svoj prospech. Datle sú totiž nutrične nabité a majú množstvo pozitívnych účinkov na organizmus.

Priberanie

Znie to síce neuveriteľne, no sú aj ženy, ktoré sa snažia pribrať a nejde im to. Práve tie by si k svojej bežnej strave mohli servírovať aj porciu datlí. Ich chuť je príjemná, sladká a už v pár kusoch máte množstvo kalórií, ktoré možno povzbudia ručičku na váhe ísť smerom nahor. 

Zdravé kosti

Najlepším liekom proti rôznym chorobám, je samozrejme pri prevencia. Rovnako to platí aj pri osteoporóze. Zdravie kostí ovplyvňuje množstvo faktorov. Napríklad aj to, či sú vo vašej strave dostatočne zastúpené niektoré minerály. Datle sú z tohto pohľadu ich komplexným zdrojom. Nechýba meď, horčík, selén či mangán a tiež vitamín K. Zároveň obsahujú aj draslík, ktorý pomáha znižovať krvný tlak. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. máj 2024 06:18