Zorganizovaný šatník lahodí oku aj duši.
StoryEditor

6 mýtov, ktoré vám bránia v tom, aby ste žili svoj najlepšie organizovaný život

06.12.2022, 13:22
Zdravie

Ak často meškáte do práce, pretože nemôžete nájsť kľúče alebo ste napätí pri pohľade na neporiadok v kuchyni. Určite cítite potrebu urobiť si poriadok. Ale čo ak neviete, kde začať?

5. Organizovanie začína organizovaním

Organizácia je oveľa jednoduchšia, keď máte menej vecí. Takže upratanie priestorov pred ich usporiadaním vám môže pomôcť myslieť na to, čo si necháte. V opačnom prípade sa zámer zorganizovať môže zmeniť len na preskupovanie neporiadku. Nechajte si len veci, ktoré milujete alebo potrebujete. Nenechávajte si niečo z pocitu viny, povinnosti alebo preto, že to bolo drahé či darované.

Namiesto toho buďte vďační, že vám to poslúžilo v predchádzajúcej sezóne života, a nechajte to, aby si to užil niekto iný. Je to dobrý pocit nechať ísť veci, ktoré vám už neslúžia

6. Vaša rodina nebude spolupracovať

Ak si myslíte, že vám člen rodiny alebo spolubývajúci nepomôže, je to, čo vám bráni v tom, aby ste sa pokúsili zorganizovať. Možno len na nich zvaľujete vinu. Niektorým ľuďom sa nepáči, že sa do tohto procesu zapájajú, ale väčšina z nich bude pravdepodobne nasledovať organizovanú štruktúru vytvorenú niekým iným. 

Dôležité je zapísať si nielen to, aké sú vaše ciele, ale aj kedy, kde a ako ich dosiahnete.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 01:15