Infrasauna má blahodarný vplyv na vaše zdravie.pexels
StoryEditor

Prečo pravidelne navštevovať infrasaunu? Má relaxačné a regeneračné účinky a navyše zrýchli spomalený metabolizmus

05.12.2022, 10:00
Zdravie

Niektorí zimu znášajú ľahšie, ba dokonca patrí k ich obľúbeným ročným obdobiam. Iní ju doslova pretrpia a ani niekoľko vrstiev oblečenia im nepomôže k pohode a k tomu, aby sa cítili príjemne. Práve preto by ste si z času na čas mali dopriať pobyt v saune. Na výber máte veľa možností, my však tentokrát dávame do pozornosti práve účinky infrasauny.

Nielenže prehrejete telo, ale ho aj zbavíte škodlivých látok a navyše sa v saune zbavíte a tukových zásob. Okrem toho sa po saunovaní dostavia aj endorfíny, ktoré majú pozitívny vplyv na vašu náladu.

Infrasauna

Ak neholdujete saunovaniu práve z dôvodu vysokých teplôt, ktoré možno niektorí nezanášajú úplne ideálne, infrasauna je pre vás ideálnym riešením. Práve vďaka teplote, ktorá je v infrasaune zhruba okolo 60°C je pobyt v nej veľmi príjemný a dokonca je vhodná aj pre deti. Infračervené žiarenie postupuje do hĺbky tela, zahrieva ho, podporuje metabolizmus a tiež vyplavovanie škodlivých látok z tela. Ideálne bude, ak sa rozhodnete navštevovať ju 2 – 3 krát do týždňa aspoň po 30 minút.

Relax aj regenerácia

Saunovanie vám naozaj dokáže pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch. V saune vaše telo nielenže dokonale zregeneruje, ale aj zrelaxuje. Ak máte za sebou náročné dni, prípadne nejaké športové výkony, pobyt v infrasaune urýchli celkovú regeneráciu organizmu a svalov. Rovnako tak pozitívne pôsobí pri bolestiach kĺbov, chrbta no aj pri hojení rôznych rán či jaziev. Jej výnimočné účinky oceníte aj pri problémoch s dýchacími cestami a je tiež prostriedkom na budovanie imunity.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:24