Kúpeľ z epsomskej soli pôsobí blahodarne na celé telo.dreamstime
StoryEditor

Zázrak za pár eur. Zbavte sa celulitídy, toxických látok aj stresu vďaka epsomskej soli

04.12.2022, 10:00
Zdravie

Počuli ste už o blahodárnych účinkoch epsonskej soli? Ak nie, je na čase ju vyskúšať na vlastnej koži. Zmierni stres, svalové napätie, celulitídu a zbaví vaše telo od toxických látok. Tento prírodný liek je skutočne všestranným pomocníkom pri rôznych ťažkostiach.

Epsomsky kúpeľ

Kúpeľ z empsomskej soli by ste mali zaradiť do vašich pravidelných rituálov. Cez kožu sa do tela vstrebú potrebné minerály a okrem toho tento kúpeľ pôsobí relaxačne. Po tomto osviežujúcom pobyte vo vani bude vaša pokožka nielen hydratovaná, ale aj zbavená toxických látok. Epsomská soľ by vám doma nemala chýbať ani v prípade, že mávate časté opuchy či bolesti končatín. Ak vás napríklad v lete trápi zapáchajúci pot, aj s tým epsomská soľ dokáže zabojovať. 

Peeling aj preháňadlo

Epsomská soľ sa tiež používa ako osvedčené preháňadlo v prípade, že vás trápi zápcha. Jej blahodárny vplyv však pocítite aj priamou aplikáciou na telo. Dokonale hladkú kožu dosiahnete, ak zmiešate pár lyžíc soli v olivovom oleji, prípadne v sprchovacom gély a budete si týmto prípravkom masírovať kožu. Peeling redukuje celulitídu a tiež uvoľňuje upchaté póry. Ak sa rozhodnete peeling použiť na tvár, soľ predtým mierne podrvte. Rovnako postupujte aj v prípade, že vás trápi stvrdnutá koža na nohách. 

Krásne vlasy

To však ešte stále nie je všetko. Vďaka epsomskej soli môžete dosiahnuť aj objem a lesk na vašich vlasoch. Okrem toho zbavuje pokožku prebytočného mazu. Masku si pripravíte jednoducho, zmiešaním pol lyžičky soli s kondicionérom, alebo maskou na vlasy, ktorú bežne používate a necháte pôsobiť aspoň dvadsať minút. Následne opláchnite čistou vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 23:03