Zaraďte Reishi do svojho jedálnička a tešte sa jej liečivým účinkom.dreamstime
StoryEditor

Reishi je považovaná za hubu nesmrteľnosti: Posilňuje činnosť mozgu a pomôže s depresiou či únavou

29.11.2022, 17:00
Zdravie

Reishi je známa ako Kráľovská huba, ktorá sa používa už viac ako 2000 rokov. Hovorí sa jej však aj „huba nesmrteľnosti“ a „huba duchovnej sily“, a preto niet divu, že je vyhľadávaná najmä kvôli jej liečivým účinkom. Vďaka jej obsahu je schopná posilniť činnosť mozgu, no pomôže aj s depresiou či únavou. Neuveríte, čo všetko táto huba dokáže.

Reishi je vo východnej medicíne už dlhé stáročia liečebnou prísadou, no jej zdravotným výhodám sa tešia ľudia aj v našich končinách. Môže za to vďačiť 36 biologicky aktívnym látkam, ktoré obsahuje. Práve kvôli nim je považovaná za veľmi dôležitú pre celkové zdravie, vitalitu a kvalitu života. Síce ju nemôžete konzumovať čerstvú, v obchodoch ju nájdete v práškovej forme alebo extraktoch, ktoré v sebe takisto ukrývajú zdraviu prospešné látky. Pozrite sa, prečo by si Reishi mala nájsť miesto aj vo vašom jedálničku.

Ochráni vás pred zápalom či chrípkou

Huba Reishi je skvelým bojovníkom proti rôznym chorobám a oslabeniam. Využiť ju môžete najmä na prirodzenú podporu imunitného systému, prechladnutie či chrípku. Keďže má silné antioxidačné účinky, ktoré pomáhajú zabraňovať poškodeniu vašich buniek, je vynikajúca na zápal kože, alergiu alebo astmu.

Má protirakovinové vlastnosti

Mnohí ľudia sa rozhodli začať konzumovať Reishi kvôli jej protirakovinovým vlastnostiam. Keďže má schopnosť spomaľovať tvorbu rakovinotvorných buniek, pomôcť môže najmä ženám s rakovinou prsníka a mužom s rakovinou prostaty.

Skvelá aj pre zdravie mozgu

Podľa výskumov má táto huba aj schopnosť posilniť funkcie mozgu, a teda znižovať riziko neurologických porúch. Nielenže ochráni váš mozog či nervový systém, ale zabráni vzniku Alzheimerovej choroby, ADHD či autizmu.

image

Reishi pomôže s náladou, ale aj správnou funkciou mozgu.

dreamstime

Pomôže s náladou a depresiou

Keďže Reishi pomáha chrániť váš nervový systém, dokáže urobiť aj skvelé veci pre duševné zdravie. Zmierni stres, depresiu, úzkosť a vďaka antioxidačnej ochrane môže zlepšiť aj náladu, vnútorný pokoj a šťastie.

Ochraňuje pečeň a obličky

Vášmu telu môže reishi pomôcť aj s ochranou obličiek, ktoré sú druhým najdôležitejším detoxikačným a čistiacim orgánom. Rovnako tak je dosť silná na to, aby bojovala proti stukovatenému ochoreniu pečene

Reishi udržuje zdravé trávenie

V neposlednom rade Reishi pomáha jednému z najdôležitejších systémov vôbec, tráviacemu systému. Funguje totiž ako probiotikum pre črevá, čo je skvelé pri kŕmení a udržiavaní prospešných črevných baktérii. Vďaka tomu môže byť skvelým nástrojom na vyriešenie problému s obezitou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:42