Je dlhodobo známe, že sex má na zdravie blahodárne účinky.
StoryEditor

DESAŤ prekvapivých zdravotných výhod sexu!

15.11.2022, 13:27
Zdravie

Sex nie je len o dobrom pocite. Má blahodárne účinky na vás a vaše zdravie. Tu je to, čo pre vás môže urobiť kvalitný sexuálny život.

8. Môže znížiť pravdepodobnosť rakoviny prostaty

Ísť na vec vám môže pomôcť fakt, že odvráti rakovinu prostaty. Muži, ktorí často ejakulovali (najmenej 21-krát za mesiac), mali menšiu pravdepodobnosť, že dostanú rakovinu prostaty počas jednej štúdie, ktorá bola publikovaná v Journal of the American Medical Association. Nepotrebujete partnera, aby ste mohli využívať túto výhodu: pohlavný styk, nočný výron a masturbácia boli súčasťou rovnice. Nie je jasné, že sex bol jediným dôvodom, na ktorom v tejto štúdii záležalo. Riziko rakoviny ovplyvňuje množstvo faktorov. Ale viac sexu nezaškodí.

9. Zlepšuje spánok

Po sexe môžete zaspať rýchlejšie, a to z dobrého dôvodu. Po orgazme sa uvoľňuje hormón prolaktín, ktorý je zodpovedný za pocity relaxácie a ospalosti.

10. Zmierňuje stres

Blízkosť vášho partnera môže upokojiť stres a úzkosť. Dotyky a objatia môžu uvoľniť prirodzený „hormón dobrej nálady“. Sexuálne vzrušenie uvoľňuje mozgovú chemikáliu, ktorá oživuje systém potešenia a odmeňovania vášho mozgu. Sex a intimita môžu tiež zvýšiť vašu sebaúctu a šťastie. Nie je to len recept na zdravý, ale aj šťastný život.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:36