Je dlhodobo známe, že sex má na zdravie blahodárne účinky.
StoryEditor

DESAŤ prekvapivých zdravotných výhod sexu!

15.11.2022, 13:27
Zdravie

Sex nie je len o dobrom pocite. Má blahodárne účinky na vás a vaše zdravie. Tu je to, čo pre vás môže urobiť kvalitný sexuálny život.

1. Pomáha udržiavať váš imunitný systém 

„Sexuálne aktívny ľudia sú menej chorý, alebo ak ochorejú, tak na menej dní,“ hovorí Yvonne K. Fulbright, odborníčka na sexuálne zdravie. Ľudia, ktorí majú sex, majú vyššiu úroveň toho, čo chráni telo pred baktériami, vírusmi a inými votrelcami. Vedci z Wilkes University v Pensylvánii zistili, že vysokoškoláci, ktorí mali sex raz alebo dvakrát týždenne, mali vyššie hladiny určitej protilátky v porovnaní so študentmi, ktorí mali sex menej často.

Stále by ste mali robiť všetky ostatné veci, ktoré robia váš imunitný systém šťastným, ako napríklad:

  • jedzte správne
  • zostaňte aktívny
  • doprajte si dostatok spánku
  • držte krok s očkovaním
  • ak nepoznáte obaja svoj stav pohlavne prenosných chorôb, použite kondóm

2. Zvyšuje vaše libido

Túžite po živšom sexuálnom živote? „Sex zlepší aj vaše libido," hovorí doktorka Lauren Streicher. U žien, hovorí, sex zvyšuje vaginálnu lubrikáciu, prietok krvi a elasticitu, vďaka čomu sa so sexom cítite lepšie a pomáha vám po ňom túžiť viac.

3. Zlepšuje kontrolu ženského močového mechúra

Pevné panvové dno je dôležité pre predchádzanie inkontinencii, čo v určitom veku života postihne asi 30 % žien. Dobrý sex je ako cvičenie pre svaly panvového dna. Keď máte orgazmus, spôsobuje to kontrakcie v týchto svaloch, čo ich posilňuje.

4. Znižuje váš krvný tlak

Výskum naznačuje súvislosť medzi sexom a nižším krvným tlakom. „Jedna prelomová štúdia zistila, že sexuálny styk špecificky (nie masturbácia) znižuje systolický krvný tlak." To je prvé číslo na vašom teste krvného tlaku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:00