Máte pocit, že trpíte potravinovou intoleranciou? Môžete to zistiť vďaka jednoduchému testu.dreamstime
StoryEditor

Vadí vášmu telu nejaká potravina, lieky alebo kozmetika? Zistiť to môžete podľa jednoduchého testu s rukou

22.10.2022, 15:00
Zdravie

Vedeli ste o tom, že ak vášmu telu položíte niekoľko otázok, je schopné vám na ne odpovedať? Týka sa to najmä otázok spojených s potravinovými intoleranciami a alergiami, o ktorých ste doteraz možno ani len netušili. Aby ste zistili, či vám škodí nejaká potravina, lieky alebo kozmetika, predtým než zájdete k lekárovi, môžete sa otestovať aj samy doma. Tento jednoduchý test s rukou vám odhalí mnohé.

Ako spoznáte, že vám nejaká potravina, liek alebo kozmetický produkt veľmi neprospieva? Predovšetkým, to že je niečo zle zistíte vtedy, ak sa u vás začnú prejavovať príznaky potravinovej intolerancie alebo alergie, ako napríklad únava, nadúvanie, bolesť kĺbov alebo hlavy, priberanie, depresia, úzkosť, akné, zápcha či ekzém. Po prvotných symptómoch by ste mali prísť na to, čo presne vám uškodilo. Našťastie, nemusíte okamžite bežať k lekárovi, otestovať sa môžete aj samy doma, a to vďaka kineziológii. Je to jedna z najznámejších metód, ktorá študuje svaly a pohyby tela. Jej cieľom je udržiavanie rovnováhy zdravotného stavu pomocou svalov. Neľakajte sa, nie je to nič zložité. Takýchto svalových testoch je síce mnoho, no my vám ukážeme tri základné, ktoré môžete vykonávať aj v pohodlí domova.  

Test s ukazovákom a palcom

Tento test je síce jednoduchý, ale budete pri ňom potrebovať aj vášho partnera alebo niekoho z blízkych. Naukladajte si na stôl dané potraviny, o ktorých si myslíte, že by vám mohli škodiť. Následne chyťte jednu konkrétnu do ruky a druhou rukou spojte špičky ukazováka a palca. Na rad prichádza váš partner, ktorý by sa mal snažiť vaše prsty roztiahnuť od seba. Ako sa cítite? Reaguje na to vaše telo alebo strácate silu, keď sa dotýkate určitej potraviny? Ak áno, je dosť možné, že daný produkt vášmu telu nevyhovuje.

Test s natiahnutou pažou

Na tento test budete znovu potrebovať aj vášho partnera. Upažte celú ruku a natiahnite prsty tak, akoby ste na niekoho ukazovali. Do druhej ruky si vezmite potravinu alebo kozmetický produkt, ktorý by ste chceli otestovať. Touto metódou budete merať jeho energiu. Následne požiadajte partnera, aby vám ruku začal jemne tlačiť smerom dole. Ak máte pocit, že strácate silu, potom vám daná vec rozhodne nerobí dobre.

Test s vaším podvedomím

Posledným testom, vďaka ktorému sa môžete dozvedieť, či trpíte potravinovou intoleranciou alebo alergiou, je balančný test, ktorý využíva vaše podvedomie. Nebojte sa, ak sa vám spočiatku nebude dariť. Jednoducho, chce to trochu praxe. Stojte rovno s nohami mierne od seba a obe ruky položte na brucho. Uvoľnite sa a zatvorte oči. Začnite si klásť otázky, na ktoré možno odpovedať len áno alebo nie. Pokiaľ sa vaše telo bude nakláňať dopredu, znamená to súhlas. Pokaľ dozadu, znamená to opak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:09