Na chrbticu negatívne vplýva nedostatok pohybu, nesprávne sedenie aj zlý matrac.Dreamstime
StoryEditor

Trápia vás časté bolesti chrbtice? Toto je ich skutočný duchovný pôvod!

26.05.2023, 10:00
Zdravie

Aj chrbtica má svoj svetový deň, aby sa osvetou predchádzalo ochoreniam pohybovej sústavy. Tie majú svoje fyzické, ale i duchovné spúšťače. Pozrime sa, z čoho pramenia naše starosti s chrbticou a pohybovým aparátom.

Na chrbticu negatívne vplýva nedostatočný pohyb, nesprávne sedenie a chôdza či zle zvolený matrac. Zdravie nášho chrbta však ovplyvňujú aj hĺbkové, čiže psychosomatické spúťače späté s emóciami a myšlienkami. Ak ich vykorigujete, starosti s pohybovým aparátom sa zmiernia, alebo pominú úplne. Popri alternatívnej liečbe dodržiavajte aj rady lekárov.

Pohľad na duchovnú stránku problémov

Chrbtica aj celý pohybový aparát je spätý s prvou, čiže základnou čakrou. Tá sa u človeka vyvíja ako prvá. Pokiaľ vyrastáme po boku rodičov, ktorí nám dávajú pocit bezpečia, prvé energetické centrum funguje výborne. Keď nás však rodičia zahatávajú strachmi, čakra štrajkuje a výsledkom sú bolesti chrbtice. Pod komplikácie s pohybovým aparátom sa podpisujú nenávisť, pocit, že život je plný prekážok, dlhodobá skepsa a negativistické naladenie, nerozhodnosť, ale aj tvrdohlavosť.

  • Bolesti krčnej chrbtice upozorňujú, že máte záporné uvažovanie. Nedáte svojej mysli vydýchnuť. Ste netrpezlivý alebo tvrdohlavý. Zabúdate si vychutnávať krásy života.
  • Bolesti hrudnej chrbtice značia, že necítite podporu. Máte pocit, že sa vám láska oblúkom vyhýba.
  • Bolesti bedrovej chrbtice signalizujú, že ste uviazli v krivdách minulosti. Nedokážete spracovať sklamania, ktoré ste utŕžili.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 14:26