Snívalo sa vám s bývalým partnerom, šéfom alebo cudzincom?
StoryEditor

Odborníčka radí čo je dobré pre vagínu a kvalitný sex urobiť. Špeciálne v lete!

05.06.2023, 08:00
Zdravie

Tak ako sa vekokm mení naše telo, tvár, kvalita vlasov a metabolizmus mení sa aj ženská vagína. Vekom by si ženy mali udržiavť elasticitu a hlavne vlhkosť.

Odborníčka MUDr. Radmila Sládičková, PhD., MPH prezradila čo je dobré tam dole robiť, aby ste udržiavali kondíciu vagíny v každom veku. Čo je teda dobér pre vagínu a kvalitný sex urobiť? „Sex samotný je veľmi zdravá záležitosť. Ja by som odporúčala starostlivosť o vnútorné vaginálne prostredie. Pestovať si lactobacilus, aby sa udržiavala kyslá flóra v pošve. Ak budete mať kyslé pošvové prostredie, bude pošva zdravá a bez zápalu., a tým nebude ani bolesť pri sexe a budete si ho vedieť užívať," hovorí doktorka Sládičeková.

Lactobacilus odporúča aj ženám po menopauze. Počas veku, keď hormóny pracujú, je vagína hydratovaná prirodzene, stačí si občas posilniť flóru tým, že si doplníte lactobacila.

Depilovať

Gynekologička toto rozhodne odporúča: „Robili tak už starí Egypťania a vedeli čo robia. Ľahšie sa udržiava hygiena. Potom môžete používať dobrý hydratačný telový krém alebo púder, dokonca aj s trblietkami. Pretože vonkajší genitál je pokožka, síce jemná, ale stále pokožka. Je dobré sa o ňu strať ako na tvári. Hydratovať, hydratovať! Čistá kyselina hyalurónová je priam žiaduca."

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 22:25