Čínsky červený olej je skvelý na unavené svaly po ťažkom tréningu či náročnej túre.pexels
StoryEditor

Zatočí s únavou, ranami a uľaví od bolesti. Čínsky červený olej vypáli veľké množstvo problémov

02.08.2022, 12:00
Zdravie

Trápia vás unavené, stuhnuté svaly, staré zranenia či modriny? Síce v obchodoch nájdete veľké množstvo účinných mastí na podobné problémy, ale najlepšie dokáže zatočiť s rôznymi typmi bolestí práve čínsky červený olej. Vďaka tomu, že prehrieva tkanivá, môžete pocítiť okamžitú úľavu.

Každého občas trápia unavené, stuhnuté svaly a kŕče. Či už ste mali ťažký tréning, prešli niekoľkohodinovú a náročnú túru alebo ste museli v práci celý deň stáť na nohách. Síce na trhu existuje veľké množstvo účinných mastí určených pre namáhané svaly, no nie každá dokáže okamžite uľaviť od nepríjemnej bolesti. Počuli ste však niekedy o čínskom červenom oleji? Má ohnivo červenú farbu, jeho vôňa je veľmi prenikavá a vďaka tomu, že prehrieva a prekrvuje tkanivá, vám dokáže pomôcť pri rôznych bolestivých problémoch. Pozrite sa, čo v sebe ukrýva.

Ukrýva v sebe silnú zostavu zložiek

Červený olej sa väčšinou skladá z výťažkov škorice, dračej krvi, svetlice farbiarskej a libavky. Každá z týchto zložiek má neuveriteľné liečivé účinky na zdravie. Vďaka tomu, že škorica prehrieva a prekrvuje pokožku, dokáže zmierniť zápal, opuchy, bolestivosť svalov či menštruačných kŕčov. Dračia krv je naopak účinná proti baktériám, hubám a vírusom. Je schopná detoxikovať organizmus, podporovať správne fungovanie imunitného systému, urýchľovať hojenie rán a tkanív. Svetlica farbiarska takisto podporuje hojenie rán, no je skvelá aj pri problémoch s kŕčovými žilami. Libavka je známa najmä pre svoje prehrievacie, antiseptické, protizápalové a analgetické účinky. Všetky tieto zložky napokon spolu vytvárajú vynikajúci nástroj proti každému neduhu, a teda zázračný čínsky červený olej.

Na modriny, únavu či reumatické bolesti

Keďže sa čínsky červený olej vyrába z čisto prírodných lekárskych materiálov, skvele funguje na veľké množstvo problémov a ťažkostí. Dokáže pomôcť pri reumatických bolestiach tým, že zvyšuje krvný obeh v danej oblasti. Čínsky olej je skvelý aj pri odstraňovaní modrín, pri masážach je schopný prekrviť tkanivá a urýchliť proces hojenia. Ak ste mali ťažký tréning alebo ste prešli niekoľko kilometrovú túru, jeho aplikácia vám prinesie okamžitú úľavu a rýchlejšiu regeneráciu. Keďže je veľmi silný, na jeho použitie vám stačí iba pár kvapiek, takže vám jedna malá fľaštička tohto výrobku vydrží naozaj veľmi dlho.

Na toto sa pripravte

Spomínali sme, že vôňa a úľava, ktorú čínsky červený olej poskytuje, je veľmi výrazná. Vďaka tomu by ste mali zo začiatku tesne po jeho aplikácii počítať s výrazným pálením, ktoré sa podobá tomu, akoby vám horela pokožka. Zhoršiť sa to môže aj po väčších pohyboch alebo jeho masírovaní. Nemusíte sa však ničoho ľakať, pretože tento počiatočný jav veľmi rýchlo vymizne, olej vás naopak začne chladiť a poskytne vám vytúženú úľavu. Keďže jeho účinky vydržia aj niekoľko hodín, nemusíte ho nanášať príliš často.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 21:59