pexels.com
StoryEditor

Na tieto si dávajte pozor: Zdravé potraviny len na oko, no v skutočnosti nám ŠKODIA

28.08.2021, 19:00
Zdravie
Zoznam potravín, ktoré v skutočnosti nie sú také zdravé, ako sa prezentujú. Ktoré to sú?

Sušené ovocie

Sušené ovocie obsahuje vysoké množstvo cukru. Klasický banán obsahuje plus mínus 12 gramov cukru, zatiaľ čo sušený banán obsahuje viac ako dvojnásobok. Ovocie sušením stráca takmer všetky svoje vitamíny, preto je sušené ovocie oveľa väčším zlom, ako keby si dáte klasickú sladkú tyčinku. Rozhodne siahnite po čerstvom ovocí radšej, ako po sušenom.

Nápoje bez cukru

Väčšina sýtených nápojov sa dnes predáva aj vo verzii bez cukru. Bez cukru, bez kalórii, no po nich máte oveľa väčšiu chuť na sladké. Tieto nápoje pomáhajú zvyšovať chuť na sladké a prirodzené mechanizmy tela, ktoré pomáhajú kontrolovať hlad a chuť do jedla môžu nakopnúť váš mozog, ktorý začne vyžadovať viac sladkostí a niektoré prirodzene sladké jedlá, napríklad jablko, už za sladké považovať nebude. 

Ryžové chlebíčky

Mnohí si myslia, že vhodná náhrada pečiva sú ryžové chlebíčky. Omyl! Táto potravina je oveľa škodlivejšia ako obyčajný chleba. Navyše takmer vôbec nezasýti a nemá skoro žiadne nutričné hodnoty. Okrem toho majú vyšší glykemický index ako sladká čokoláda, takže pri chudnutí vám veľmi nepomôžu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:53