StoryEditor

Tajomstvo polohy pri spánku odhalené. Čo vypovedá o vašom vzťahu?

08.10.2015, 05:00
Zdravie
Ukáže vám, akú máte povahu, ale prezradí aj to, aký je váš vzťah. V akej pozícii s partnerom spávate?

Podľa expertky na reč tela Patti Woodovej, obľúbená poloha pri spánku napovie veľa o partnerskom vzťahu, ako píše cosmopolitan.com. Psychológovia sú presvedčení, že práve v spánku sme k sebe s partnerom najúprimnejší. Vtedy totiž nemôžeme nič predstierať.

Veľká lyžica


V tejto polohe vás partner objíme zozadu takým spôsobom, že sa cítite bezpečne a intímne, keďže sa dotýkate telami. "Ide o veľmi intímnu pozíciu, ktorá je zároveň sexuálnou, ale hovorí: Verím ti," povedala expertka.

Aj keď vás takto ochraňuje, môže označovať aj majetnícke sklony.

Malá lyžica


Aj keď páry mávajú na začiatku väčší fyzický kontakt v posteli, akonáhle vzťah dozrieva, dotyky sú menšie. Aj keď nie ste úplne bez kontaktu, chcete sa už vrátiť do pozície, v ktorej sa vám najlepšie zaspáva. Vo vzťahu ste spokojní, ale začínate viac myslieť aj na svoje potreby než na potreby druhého, čo nie je zlé.  

Nátlak


Je to podobná poloha ako lyžica, no tu sa jedna osoba akoby snažila získať tú druhú. Objíma partnera, pričom sa nachádza na jeho strane postele a vytláča ju. Osoba, ktorá je objímaná, je akoby prenasledovaná partnerom. Môže to znamenať, že takýmto spôsobom ustupuje od partnera a chce väčší priestor.

Dôverná poloha


Spávate na partnerovej hrudi? Aj v tomto prípade ide o akúsi ochrannú pozíciu. Väčšina párov zvykne takto spávať hlavne v počiatočných fázach vzťahu alebo, keď svoj vzťah po dlhšom čase opäť obnovili. Značí veľkú dôveru medzi partnermi.

Bozk chrbtom


Ak vy a váš partner zaspávate na opačných stranách postele, pričom ste chrbtom otočení k sebe, nezúfajte. Podľa štúdie uskutočnenej psychologičkou Corrine Sweetovou páry, ktoré takto zvyknú spávať bez akéhokoľvek dotyku, sa spolu cítia veľmi dobre a sú uvoľnení. Táto pozícia ukazuje blízkosť a nezávislosť vo vzťahu. Ste spolu šťastní, no zároveň si uvedomujete, že každý má svoj život, vlastné záľuby a priateľov. Ide o populárnu pozíciu na spanie, preferuje ju až 27 percent párov.

Zapletení do seba


Ďalšia intímna pozícia, ktorá potvrdzuje veľmi silný vzťah. Zrejme ste na začiatku alebo po milovaní. Niektoré páry takto zaspávajú každú noc po celú dobu ich vzťahu. Podľa psychoterapeutky Elizabeth Flynn Campbellovej by to mohlo znamenať, že ste na sebe príliš závislí.

Zapletiete sa do seba a o 10 minút už spíte každý oddelene? Aj v tom prípade je to známka silnejšieho vzťahu. Podľa doktorky Sweetovej ide o "kompromis medzi intimitou a nezávislosťou".

Noha cez nohu


Podľa odborníkov, ak sa jeho nohy prelínajú s vašimi, v skutočnosti túži po emocionálnom alebo sexuálnom spojení. Zamotané nohy u dvojice je tiež známkou toho, že sa nemôžete nabažiť jeden druhého, aj keď spíte. Vaše životy sú prepojené a fungujete stopercentne ako pár. Rozumiete si, viete, na čo ten druhý myslí a staráte sa jeden o druhého.

Sebec


Ak partner zaberá takmer celú posteľ a s roztiahnutými rukami a nohami tvorí hviezdicu, má tendenciu byť sebecký, čo platí dvojnásobne v prípade, ak vás už doslova vytláča z postele. Vo vzťahu by si mali byť ľudia rovnocenní, no on predstavuje toho dominantného, ktorý o všetkom rozhoduje. Je načase sa s ním porozprávať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:53