unsplash.com
StoryEditor

Ste psychicky vyčerpaná? Ak máte TIETO príznaky, odpoveď je ÁNO

24.07.2021, 15:00
Zdravie
Príznaky psychickej vyčerpanosti sú rôzne. Ak sa u vás tieto prejavujú, mali by ste si dopriať okamžitý relax.

DEMOTIVOVANOSŤ

Maličkosti, z ktorých máte inokedy radosť, vás absolútne nebavia. Nemáte chuť nič robiť a ani nemáte potrebu sa potešiť, či niekam ísť. Veci, ktoré väčšinou robíte s radosťou, vás hnevajú a robíte ich na silu. 

NEUSTÁLA NEGATIVITA

Všetko vidíte v tom zlom svetle, na každej veci hľadáte negatívum, aj keď tam nie je. Nedokážete sa ani poriadne usmievať a keď sa usmievate, je to na silu. Jednoducho sa nevládzete z ničoho plnohodnotne tešiť a radovať. 

PODRÁŽDENOSŤ

Ste neustále podráždená, nervózna, všetko vás vytáča, všetko vás hnevá. Drobnosti, ktoré by ste väčšinou prehliadli, si všímate viac, ako inokedy a dokážu vás vytočiť do nepríčetna. 

PRÁZDNOSŤ

Nemáte chuť nič robiť, nemáte chuť niekam ísť, nemáte chuť ani len zavolať svojim priateľom. Cítite sa prázdno a máte pocit, že v momentálnej chvíli vás nič nepoteší a nerozveselí. 

ZLÝ SPÁNOK

Máte problém večer zaspať, v hlave vám behajú myšlienky na rôzne veci, ktoré vás stresujú a vyčerpávajú. V noci sa často budíte a neviete ďalej spať. Cez deň sa cítite neustále unavená, pretože ste si nedopriali dobrý a kvalitný spánok, pretože sa neviete upokojiť a v kľude sa vyspať.

Tieto všetky príznaky sú znaky psychickej vyčerpanosti, pokiaľ sa tak cítite, myslite najmä na seba. Dôležité je vaše zdravie a vaša psychická pohoda a pokiaľ si potrebujete dopriať čas iba pre seba, vaši blízki to pochopia. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 13:04