pexels.com
StoryEditor

Schlaďte sa v tomto tropickom počasí tými správnymi potravinami: Ktoré sú pre vaše telo najideálnejšie?

18.07.2021, 14:00
Zdravie
V tomto tropickom počasí potrebujeme dopĺňať pravidelne veľa tekutín a mať dostatočný príjem vitamínov. Vieme to zaručiť aj týmito potravinami, ktoro nás aj príjemne schladia.

AVOKÁDO

Avokádo je bohaté na antioxidanty, obsahuje látku luteín, ktorá ma skvelé hydratačné účinky. Vitamín K pomáha obnoviť narušené tkanivá a rozhýbať tekutiny v nich. 

FENIKEL

Fenikel je skvelý pomocník pri zažívacích problémoch. Pomôže vám schladiť vaše telo a môžete si z jeho semienok pripraviť ľadovú limonádu. 

MÄTA

Listy mäty sú známe pre svoje osviežujúce a chladivé vlastnosti. Pridajte ich do vody spolu s citrónom a ľadom a pripravte si jednoduchú chutnú limonádu

MELÓN

Melón je zložený z viac ako 90% vody a má plno vitamínu C, vitamínu A a horčíka. Môžete ho jesť samostatne, alebo ho pridať ako ingredienciu do šaláta.

MORSKÉ RIASY

Morské riady sú bohaté na železo, vápnik, vitamíny a minerály a dokážu vás účinne schladiť. Sú to napríklad kombu, wakame či arame. Pridajte ich ako prílohu k hlavnému jedlu.

TEKVICA

Tekvica obsahuje betakarotén, pomáha vytvárať vitamín A, ktorý zabráňuje prehriatiu zvnútra. Je to aj vynikajúce antioxidant, chráni nás pred vplyvmi vonkajších radikálov. Taktiež je bohatá na vitamín C.

UHORKA

Šalátová uhorka obsahuje takmer 95% vody, takže je ideálnou potravinou pre tieto horúce dni. Pripravte si z nej šalát, či dokonca sviežu limonádu. S troškou citróna a napríklad zázvoru viete vyčariť lahodný nápoj. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:52