StoryEditor

Kozmetická vychytávka, vďaka ktorej ušetríte. Vyrobte si ju doma

11.09.2015, 05:00
Zdravie
Sú praktické a vďaka nim ušetríte čas. Málokto však vie, že sú kozmetické obrúsky agresívne. Čo teraz?

Podľahli ste odličovaniu za pomoci napustených kozmetických obrúskov? Niet divu. Predstavujú najjednoduchší spôsob, ako si odlíčiť pleť. Niekedy sa nám nechce podstúpiť to zdĺhavé čistenie pomocou pleťového mlieka, potom pleťovej vody a napokon prichádza na rad hydratačný krém. Preto prídu vhod kozmetické obrúsky, ktorými si párkrát prejdeme po pleti a sme bez mejkapu. Navyše, sú ideálne, ak sa snažíte ušetriť čo najviac miesta, čo je neraz na úkor kozmetiky. Na predĺžených víkendoch či dlhších dovolenkách oceníme prípravky, ktoré sú praktické.

Kozmetické obrúsky by však nemali patriť do našej každodennej starostlivosti o pleť. Tento spôsob by ste mali v skutočnosti využívať len veľmi zriedkavo v prípade núdze. Sú totiž agresívnejšie, napustené rôznymi látkami, ktoré pleti neprospievajú, alkoholom a parfumom. Najmä, ak máte citlivú pleť sú pre vás nevhodné. Riskujete, že vám pleť očervenie a odlíčenie tak bude utrpením. Našťastie, existujú kozmetické obrúsky, ktoré budú zárukou a príjemným krokom ku krásnej čistej pleti. Vyrobte si svoje vlastné obrúsky a budete tak mať istotu, že máte čistý kvalitný produkt bez pridaných látok.

Príprava


Na výrobu vlastných kozmetických obrúskov budete potrebovať:

  • papierové kuchynské utierky
  • liter teplej vody
  • misku a nožík
  • uzavierateľnú nádobku s vekom
  • 1-2 lyžice kokosového oleja
  • váš obľúbený čistiaci prostriedok na tvár

Postup


Vezmite misku a nalejte do nej vodu, následne čistiacu emulziu a kokosový olej. Dôkladne premiešajte. Misku dajte nabok. Rolku kuchynských utierok prerežte na polovicu, ktorú vložte do nádobky s uzatvárateľným vekom. Do nádobky s utierkami vlejte celý obsah misky. Utierky vodu okamžite nasiaknu. Nádobku uzavrite. Môžete si do stredu veka vyrezať nožíkom dierku, cez ktorú budete vyberať jednotlivé obrúsky. Kedykoľvek po nich môžete siahnuť a dôkladne si tak odlíčiť tvár. Je len na vás, aký odličovací produkt si namiešate. Pokojne si doň môžete pridať napr. harmanček alebo inú bylinku, ktorá prospieva vášmu typu pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 07:26