StoryEditor

Žena jedla len banány počas 12 dní. Výsledky detoxu sú ohromné

04.10.2015, 05:00
Zdravie
Hľadala alternatívne možnosti, ako bojovať s únavou, suchou pokožkou, tmavými kruhmi pod očami. Nakoniec sa jej život obrátil o 180 stupňov.

Pomôže z organizmu odstrániť toxické látky, spustí očistu vnútorných orgánov, zlepší krvný obeh a dodá telu živiny. Navyše, je dobrým štartom na zmenu stravovacích návykov. To všetko dokáže spraviť vhodne zvolená detoxikačná kúra. Aj keď je najideálnejším obdobím na očistu jar, nie je na škodu podstúpiť ju teraz na jeseň, keď nás trápi zvýšená únava a oslabená imunita.

Spustila banánovú očistu


Tridsaťtriročná Yulia Tarbathová chcela svoj organizmus "postaviť na nohy" a zbaviť sa chronickej únavy, ktorá ju trápila, podporiť plodnosť, odstrániť kruhy pod očami a depresie. Podstúpila detox, počas ktorého nejedla nič iné, len banány, ako uvádza naturalnews.com. Dvanásť dní mala na tanieri len toto sladké ovocie a popri tom cvičila a veľa pila. Sama bola zvedavá, čo sa stane s jej telom po skončení detoxu, no nakoniec bola príjemne prekvapená. Banány boli pre ňu jasnou voľnou. Ide o druh ovocia, ktoré je bohaté na výživné látky a navyše, cenovo dostupné. Vďaka nemu na sebe odhodlaná žena spozorovala pozitívne zmeny, čo sa týka fyzickej i emocionálnej pohody.

Čo sa stalo po experimente?


Už po niekoľkých dňoch si všimla, ako sa jej zlepšilo trávenie. Keďže nekonzumovala nič iné, len banány, jej žalúdok nebol zaťažený kombináciou jedál a tak jej trávilo bez akýchkoľvek problémov. Banány majú schopnosť regulovať elektrolyty a podporujú splachovanie toxínov z tela. Tým pomáhajú lepšiemu tráveniu a vláknina, obsiahnutá v ovocí, zase predchádza zápche, keďže normalizuje stolicu.

Lepšia koncentrácia a sústredenie, zvýšená pozornosť a zlepšená pamäť. Aj to spozorovala Yulia na sebe po detoxe. Môže za to tryptofán a draslík v banánoch. Tieto látky sa postarali o správnu hladinu kyslíka v mozgu. Človek je zrazu čulejší, má viac energie a tým pádom je vnímavejší.

Yulia bola vždy zástankyňou zdravého životného štýlu. Vyberala si tie najhodnotnejšie potraviny a pravidelne cvičila. Vo fitness však zrazu podávala lepšie výkony ako predtým. Navyše, okolie si hneď všimlo zmeny, jej pokožka bola jemnejšia a žiarivejšia, vlasy lesklejšie, a to pritom nepoužívala žiadne špeciálne kozmetické prípravky. Čo však bolo na celom detoxe najlepšie je, že sa konečne zbavila zdravotných problémov, ktoré jej strpčovali život. Bojovala s hypoglykémiou, kandidózou a zmenami nálad. Všetko je teraz nadobro preč.

Ambiociózna žena už niekoľko rokov prostredníctvom svojej webovej stránky informuje verejnosť o prednostiach zdravého životného štýlu. Nabáda ostatných, aby z času na čas podstúpili detoxikáciu organizmu, ktorá ich zbaví škodlivých látok. Ona sama je živým príkladom, čo dokáže očista spraviť s telom, ale i s psychikou človeka. Je na každom, aký detox si zvolí, v každom prípade by sa mal poradiť so svojím lekárom.

Yulia so svojím manželom. Aj keď bola tehotná, nepoľavila v zdravom stravovaní a uprednostňovala ovocie a zeleninu:

Akú silu majú banány?


Yulia si zvolila "banánový detox", ktorý zmenil jej telo na nepoznanie. Čo vlastne všetko dokážu spraviť banány s ľudským organizmom?

  • Upravujú vysoký krvný tlak.
  • Posilňujú kosti a chránia srdce vďaka horčíku.
  • Dajú do poriadku trávenie.
  • Majú antacídny účinok, zbavia vás pálenia záhy.
  • Sú bohaté na vitamíny skupiny B upokojujúce nervy.
  • Vysoký obsah železa v banánoch stimuluje hemoglobín v krvi a pomáha v prípade anémie.
  • Banány, zaradené do pravidelnej stravy, údajne dokážu znížiť riziko infarktu až o 40 %. Potvrdil to výskum, zverejnený v odbornom časopise The New England Journal of Medicine.

Ako rozumne očistiť organizmus?


Očista zbavuje organizmus nepotrebných a zanášajúcich látok, ktoré sa ukladajú hlavne v tenkom a hrubom čreve, v lymfatickom systéme, pečeni, krvi a v tukovom tkanive. Aby však bola skutočne účinná, treba si dávať pozor na chyby. Pitie vody niekoľko dní a trápenie sa bez jedla nie je tou najlepšou voľbou. Netreba zabúdať, že detox nie je o chudnutí a už vôbec nie o drastickej hladovke, po ktorej zjete aj tak všetko, čo uvidíte.

Detoxikácia je v prvom rade ozdravujúci proces v tele. Telo by malo prijímať dostatočné množstvo potravín, ktoré sú plné vitamínov, minerálov a iných výživných látok. Patria sem potraviny s obsahom vlákniny ako ovocie, zeleniny, celozrnné pečivo. Ideálnou voľbou je  červená repa a kapusta, ktoré sú hlavnými potravinami jesennej sezóny, ďalej cuketa, chren a samozrejme zvýšený pitný režim. To všetko sú potraviny s močopudným účinkom, ktoré organizmus poriadne prečistia. Pozor, detoxikáciu by ste mali držať maximálne tri dni. To vám potvrdí každý skúsený výživový poradca či odborník.

Yulia sa pochválila, čo s jej telom spravil detox:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:25