Dôvodov prečo jesť banány každý deň je viac než dosť.
StoryEditor

Udržte si dobrú náladu, zdravé srdce a štíhle telo vďaka banánom

08.06.2023, 14:00
Zdravie

Banány patria celoročne medzi najobľúbenejšie ovocie. A hoci momentálna sezóna praje aj iným druhom ovocia, banán by ani počas leta nemal chýbať na vašom tanieri. Ovplyvňuje funkciu srdca, vašu náladu a tiež hladinu cukru v krvi.

Pravidelná konzumácia ovocia a zeleniny je nevyhnutná na to, aby ste telu dodali potrebné množstvo vitamínov, minerálov a tiež vlákniny.

Dobrá nálada

Banány sú bohatým zdrojom draslíka ktorý pozitívne vplýva na celú nervovú sústavu. Rovnako tak podporuje produkciu serotonínu a ten priamo súvisí s vašou náladou. Ak si doprajte každý deň banán na raňajky, máte tak postarané o skvelý začiatok dňa.

Vždy po ruke

Už žiadne výhovorky že nestíhate pravidelne jesť. Banán môžete mať po ruke za každých okolností. Je to nutrične veľmi vyvážené ovocie a preto nie len zasýti váš hlad, ale aj doplní potrenú energiu. Banány si so sebou berte aj v prípade že idete podať náročnejší športový výkon či na turistiku alebo dlhší beh. Aj napriek tomu že vás zasýtia sú ľahko stráviteľné a nezaťažia vaše trávenie.

image

Banán vám doplní energiu po športe.

dreamstime

Proti bolestiam

Banány obsahujú látky ktoré zmierňujú rôzne bolesti ktoré vás trápia. Či už ide o bežnú bolesť hlavy, alebo menštruačné bolesti, skôr než siahnete po tabletke skúste banán.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:04