Ako zvládnuť detox vášho tela rýchlo a jednoducho?EnvatoElements
StoryEditor

Vyskúšajte 5 jednoduchých tipov, ako si spríjemniť detox

07.02.2022, 14:00
Zdravie
Ak patríte k tým, ktorí odštartovali svoju „telesnú očistu“ už po novom roku, ponúkame vám zopár rád, ako sa nezastaviť a pokračovať v detoxikačnom procese.

Detox nemusí znamenať len telesný reštart, ale môže súvisieť s kompletnou zmenou životného štýlu. Ako na to vám prezradíme pomocou niekoľkých spôsobov.

1. Citrónová voda

Tajomstvom je šťava z polovice čerstvého citróna vytlačená do šálky s teplou vodou. Tento detoxikačný nápoj je vynikajúcou metódou na opätovné „nakopnutia tela“. Najideálnejšie bude, ak ho vypijete na lačný žalúdok ihneď ráno. Citróny sú totiž plné vitamínov a antioxidantov, čo z nich robí skvelú detoxikačnú potravinu vhodnú na zaradenie do každodennej rutiny.

2. Jablčný ocot

Jablčný ocot, prirodzene fermentovaná potravina, obsahuje množstvo prospešných probiotík a enzýmov. Procesy trávenia podporuje tým, že upravuje pH a zvyšuje kyslosť tráviacich štiav. Kvôli jeho kyslosti ho zrieďte s vodou a užívajte pred jedlom. Môže pomôcť vášmu tráveniu „dať veci do pohybu“ oveľa hladšie. Niekedy sa zvykne používať aj na vlasy, konkrétne pre ich lepší lesk. Využíva sa oplach z jablčného octu, kedy do jedného litra vlažnej vody dáme 1 − 2 lyžičky jablčného octu a vlasy po umytí niekoľkokrát opláchneme. K dispozícii je aj ako výživový doplnok vo forme tabliet.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:39