Nechcete pribrať na dovolenke? Zvoľte vhodnejšie alternatívy kalorického jedla (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Chcete byť fit aj na dovolenke? Riaďte sa týmito tipmi a NEPRIBERIETE ani gram

05.07.2021, 14:00
Zdravie
Chcete dodržiavať zdravý životný štýl, no bojíte sa, že na dovolenke porušíte svoje pravidlá? Prinášame vám zopár tipov, ako sa tomu vyhnúť.

Alkohol s mierou

Najmä na dovolenke sú pre nás najväčším lákadlom rôzne kokteily, ktoré však obsahujú množstvo skrytých kalórií a cukru. Nemusíte sa ich okamžite vzdať, no pite ich iba raz za čas. Najhoršie sú miešané drinky so smotanou, či sladučké mojito. Vhodnou alternatívou sú napríklad aj suché vína. 

Obmedzte aj sladené nápoje 

Džúsy, koly či presladené limonády. Tie sú tichým nepriateľom, no s vašimi tukovými vankúšikmi idú ruka v ruke. Obsahujú množstvo cukru, tie nízkokalorické zas množstvo umelých sladidiel, takže tu neexistuje vhodná alternatíva. Polovica litrovej fľašky sladeného nápoja obsahuje napríklad šesť až dvanásť kociek cukru. Nemusíte ich okamžite prestať piť, no skúste ich aspoň obmedziť, alebo ich nahraďte čistou vodou.

Sladené nápoje skúste nahradiť napríklad čistou vodou (ilu) Sladené nápoje skúste nahradiť napríklad čistou vodou (ilu) unsplash.com

Pite dostatok tekutín

Voda je základ a určite netúžite po dehydrovanom tele. Denne by ste mali vypiť minimálne dva litre, avšak pokiaľ trávite dovolenku v teplom prostredí, tento príjem by sa mal zvýšiť aj o ďalší liter. Pozor - mala by to byť čistá, nesladené voda. Vďaka tomuto starému zlatému pravidlu si ušetríte pobyt v nemocnici. Podľa týchto znakov zistíte, či pijete dostatočné množstvo vody. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 23:38