shutterstock.com
StoryEditor

Poznáte liečivé účinky škorice? Oceníte ju nielen keď útočia vírusy

10.12.2020, 08:30
Zdravie
Toto korenie, ktoré je výrazné vôňou, chuťou, ale aj farbou by malo byť súčasťou našich jedálničkov denne – iba vtedy nám totiž môže byť na prospech.

V sezóne respiračných infekcií prospeje škorica nielen ako „zahrievač“ organizmu, po ktorom sa dobre vypotíte, ale zároveň má dezinfekčné účinky. Aktívne bojuje proti vírusom, baktériám a plesniam. Preto sa aj nazýva „prírodné antibiotikum“. Okrem toho posilňuje celkovú imunitu a pôsobí preventívne.

 

Pre lepšie trávenie

Určite oceníte aj jej priaznivý vplyv na trávenie. Pôsobí proti plynatosti a nafukovaniu, uľahčuje tráviace procesy a vďaka tomu, že čistí črevá, pomáha  pri oboch najčastejších zažívacích problémoch – pri zápche a pri hnačke. Odporúča sa aj ako súčasť redukčných diét, pretože zrýchľuje metabolizmus.

Skvelá prevencia

Prispieva tiež k ochrane pred kardiovaskulárnymi chorobami. Pomáha zabraňovať vzniku krvných zrazenín a preventívne pôsobí proti vzniku aterosklerózy, zlepšuje krvný obeh a hladinu cholesterolu. Udržiava glykémiu, takže je vhodná aj pri diabete. Vzhľadom na svoje antioxidačné účinky hrá zároveň úlohu v ochrane pred nádorovými ochoreniami. A aby toho nebolo málo, má pozitívny vplyv na pamäť, mentálne funkcie a pôsobí ako afrodiziakum.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:19