Slimáky so škoricou a s orechmi
SUROVINY:
Recept na 18 kúskov:
Cesto:
20 g kvasníc
150 ml mlieka
60 g krupicového cukru
300 g polohrubej múky
2 žĺtky balíček vanilkového cukru 100 g masla
Naplň:
100 g masla
3 lyžičky škorice
60 g vlašských orechov
Dohotovenie: vajce na potretie
1. Kvasnice rozmiešame s polovicou vlažného mlieka, lyžicou cukru a lyžicou hladkej múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť. 2. Cukor, preosiatu múku, žĺtky, vanilkový cukor, zostatok vlažného mlieka a vykysnutý kvások čiastočne premiešame. Nakoniec pridáme rozpustenú vlažné maslo a vypracujeme vláčne cesto. 3. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Potom zľahka premiesime a opäť necháme kysnúť. Na náplň zmiešame rozpustené maslo so škoricou a najemno pomletými orechmi. 4. Cesto vyvaľkáme na plát, potrieme náplňou, stočíme do rolády a nakrájame na „slimáky“. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie, každého „slimáka“ potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Čas prípravy: 45 minút (bez kysnutia)
1 porcia: 1 050 kJ/251 kcal
Počet porcí/kusov 18