shutterstock.com
StoryEditor

Sladká dobrota, ktorú musíte vyskúšať! Slimáky so škoricou a s orechmi

16.09.2020, 19:30
Recepty a tipy
Kto by ich nemiloval? Či už škoricové alebo kakaové, osie hniezda patria medzi favoritov sladkej kuchyne.

Slimáky so škoricou a s orechmi
SUROVINY:
Recept na 18 kúskov:

Cesto:
20 g kvasníc
150 ml mlieka
60 g krupicového cukru
300 g polohrubej múky
2 žĺtky balíček vanilkového cukru 100 g masla

Naplň:
100 g masla
3 lyžičky škorice
60 g vlašských orechov

Dohotovenie: vajce na potretie

​1. Kvasnice rozmiešame s polovicou vlažného mlieka, lyžicou cukru a lyžicou hladkej múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť. 2. Cukor, preosiatu múku, žĺtky, vanilkový cukor, zostatok vlažného mlieka a vykysnutý kvások čiastočne premiešame. Nakoniec pridáme rozpustenú vlažné maslo a vypracujeme vláčne cesto. 3. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 30 minút. Potom zľahka premiesime a opäť necháme kysnúť. Na náplň zmiešame rozpustené maslo so škoricou a najemno pomletými orechmi. 4. Cesto vyvaľkáme na plát, potrieme náplňou, stočíme do rolády a nakrájame na „slimáky“. Rozložíme na plechy vystlané papierom na pečenie, každého „slimáka“ potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Čas prípravy: 45 minút (bez kysnutia)
1 porcia: 1 050 kJ/251 kcal
Počet porcí/kusov 18

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 17:16