Prečo jesť hrozno:
– je bohaté na draslík, vápnik a horčík a neobsahuje žiaden nasýtený tuk, naopak, jeho jadierka sú bohaté na cenné 3-omega mastné kyseliny. Je preto veľmi vhodné pri kardiovaskulárnych ochoreniach
– hovorí sa, že červené hroznové víno pôsobí pozitívne na srdce a cievy. Tento efekt má však aj šťava alebo mušt z červeného hrozna, bez toxického účinku etanolu
– podobne funguje aj veľmi lahodne chutiaci panenský hroznový olej, ktorý je už dnes pomerne dostupný
– hrozno pôsobí mierne močopudne a žlčopudne a znižuje kyslosť žalúdočného prostredia
– má vyšší glykemický index, preto by ho diabetici mali konzumovať veľmi obozretne a v malom množstve
– šupka červeného hrozna obsahuje biologicky významný resveratrol so silným antikarcinogénnym účinkom. Pri konzumácii hrozna preto nerobme častú chybu – nevypľúvajme cennú šupku a jadierka.