shutterstock.com
StoryEditor

Milujete leto a víno? Prekvapte návštevu týmito osviežujúcimi letnými drinkami

16.06.2020, 14:00
Recepty a tipy
Miešať drinky z vína nie je žiadnym umením, ale rozhodne to stojí za to. Treba len inšpiráciu. A víno, samozrejme.

Kir Rosé

blackcurrant liqueur shutterstock.com

Potrebujeme:
9 cl suchého ružového vína
0,25 cl créme de chassis (likér z čiernych ríbezlí)

Postup:
Likér nalejeme do vychladeného pohára, pridáme víno, zľahka premiešame a podávame. Drink môžeme ozdobiť ovocím, napríklad černicami.

Tip: Kir Royale je luxusnejšou verziou drinku so šampanským.

Mimosa

Mimosa drink shutterstock.com

Potrebujeme:
7,5 cl šampanského/sektu
7,5 cl čerstvej pomarančovej šťavy

Postup:
Do pohára na sekt nalejeme dobre vychladený pomarančový džús a pomaly dolievame šampanským. Zľahka premiešame a ozdobíme špirálou pomarančovej kôry.

Ako vznikol?
Koktail po prvýkrát namiešali v roku 1925 v parížskom hoteli Ritz. Jeho názov je odvodený od žltej farby kvetu mimózy.

Tip: Pridaním likéru Grand Marneir vznikne koktail Granda Mimosa.

Bellini

Bellini shutterstock.com

Potrebujeme:
15 cl prosecca
5 cl broskyňového pyré

Postup:
Čerstvé broskyne rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladiť. Dáme do pohára, zalejeme proseccom a mierne premiešame. Môžeme ozdobiť kúskom broskyne, jahodou alebo čerešňou.

Variácie Belliniho
Puccini (používa sa mandarínková šťava)
Rossini (používa sa jahodové pyré)
Tintoretto (používa sa šťava z granátového jablka)

Ako vznikol?
Traduje sa, že koktail po prvýkrát namiešal Cipriani Bellini. Pomenovaný však bol podľa slávneho benátskeho maliara Giovanniho Belliniho. Zvláštna ružová farba drinku totiž nápadne pripomínala farbu rúcha svätého muža na jednom z jeho obrazov.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:10