Orechy a semená
Mandle, kešu orechy, arašidy – to je trojica s najbohatšou dávkou magnézia, obsahujú ho však aj ďalšie orechy a semienka, najmä slnečnicové, tekvicové či sezamové.
Otruby
Veľká časť horčíka sa z obilnín stratí mletím najemno. V otrubách okrem však okrem neho nájdete aj vápnik, fosfor a zinok.
Avokádo
Jedno stredne veľké avokádo obsahuje okolo 58 g magnézia, navyše v kombinácii s nenasýtenými tukmi, vlákninou, draslíkom a ďalším komplexom potrebných živín.
Listová zelenina
Čím tmavšia, tým lepšia. Špenát je v tomto ohľade jednotkou, dobrú službu však spraví napríklad aj brokolica alebo tepelne spracovaná artičoka.
Banány
Banán síce nepatrí k absolútnym rekordmanom v obsahu horčíka v pomere k hmotnosti, no vynahradí to ďalšími minerálmi, ktoré podporujú jeho vstrebávanie.
Strukoviny
Čierna fazuľa, sója, hrášok, ale aj šošovica urobia dobrú službu nielen vašim črevám, ale efektívne tiež dopĺňajú zásoby magnézia v tele.