shutterstock.com
StoryEditor

ZDRAVIE podľa znamení. Kto a na akú chorobu je viac náchylný?

24.04.2020, 18:00
Zdravie
Najväčšiu odolnosť voči respiračným ochoreniam má… Čítajte pozorne a dozviete sa!

Baran
Ich tvrdohlavosť a neústupnosť niekedy spôsobuje sklon k častým ochoreniam. Ohrozené majú najmä sliznice, spojivky, ďasná a utŕžené rany im často hnisajú. Ich energia vplýva na lymfatický systém, mali by dbať na pitný režim a na spánkovú hygienu. Rada pre lepšie zdravie: Izbu pred spaním dôkladne vyvetrajte, nevečerajte ťažké jedlá a doprajte si výdatný, aspoň sedemhodinový spánok.

Býk
Najslabšou stránkou Býkov je obehový systém. Môžu mať preto často studené končatiny. Potrápia ich aj poruchy s tepom srdca a krvným tlakom. Emócie a hnev v sebe často dusia, čo neprospieva ich duševnej pohode. Rada pre lepšie zdravie: Na posilnenie srdca vyskúšajte cesnak a cibuľu. Ak vám zaťažujú žalúdok, v lekárni sa spýtajte na cesnakovú tinktúru.

Blíženci
Ľudia narodení v tomto znamení bývajú väčšinou chorí ako deti a rokmi akoby nadobudli imunitu. Väčšinou si zachovajú sviežosť a jasného ducha do vysokého veku. Majú však sklon k reume, osteoporóze a problémom s kosťami. Rada pre lepšie zdravie: Nezabudnite na prísun vápnika vo vašej strane. Vedeli ste, že mak obsahuje 12x vápnika ako kravské mlieko?

Rak
Ich energia sa prejavuje ako jednota medzi telom a dušou. Aj keď sa tešia dobrému telesnému zdraviu, ale sú pod stresom alebo majú osobné problémy,  ihneď sa to odrazí na ich zdraví. Často bývajú cholerickí, jedia hltavo a nevedia nájsť „pokoj“. Rada pre lepšie zdravie: Vyskúšajte dychové relaxačné cvičenia, ktoré vás naučia dýchať zhlboka. Pomôžete si tak nielen k lepšiemu fyzickému zdraviu, ale aj k psychickej pohode.

Lev
Leva málokedy potrápi klasická nádcha alebo chrípka. Viac než ktorékoľvek iné znamenie sú však náchylní na pohlavné choroby, prechladnutia močového mechúra alebo problémy s reprodukčnými orgánmi. Rada pre lepšie zdravie: Nestriedajte sexuálnych partnerov a dbajte na preventívne prehliadky u lekára.

Panna
Toto vodné znamenie má pomerne často problémy s obličkami, ktoré zodpovedajú za hospodárenie s tekutinami v tele, rovnováhu kyselín a zásad v tele či čistenie krvi. Ľudia narodení v tomto znamení často trpia prekyslením organizmu, ale aj obličkovými ochoreniami. Rada pre lepšie zdravie: Dodržiavajte zásady zdravého životného štýlu a nepoľavujte v dôslednej starostlivosti o zdravie.

Váhy
Zdravie Váh ovládajú dôležité vnútorné orgány. Môžu sa tešiť dobrému zdraviu,  pretože sú pedantné a o svoje zdravie dôkladne dbajú. Ak sú však ľudia narodení v tomto znamení  vo veľkom fyzickom alebo psychickom vyťažení, ľahko ochorejú. Rada pre lepšie zdravie: Ak ste sa už chorobe neubránili, vyležte ju niekoľko dní v pokoji v posteli, nebudete sa s ňou musieť pasovať odznova.

Škorpión
Škorpióni majú pomerne pevné zdravie a silnú vitalitu. Najcitlivejšie majú však srdce,  a hrozia im choroby tepien, trombózy či kôrnatenie ciev. Chronické choroby ich obchádzajú, môžu však ochorieť vtedy, keď to najmenej očakávajú. Rada pre lepšie zdravie: Pite pramenité stolové vody s mierne zásaditým PH a vyvážením pomerom minerálnych látok.

Strelec
Zdravie Strelcov limituje hruď a tráviaca sústava. Zdravotný stav Strelcov je podmienený dôkladným odpočinkom a spánkom. Len čo nie sú oddýchnutí, pokrivkáva ich psychická rovnováha, a to sa odráža na oslabení ich imunity. Rada pre lepšie zdravie: Pravidelný prísun vitamínu B vám pomôže v boji s aftami, kútikmi a zapálenými ďasnami.

Kozorožec
Pľúca a priedušky sú najslabšou stránkou Kozorožcov. Dýchajú rýchlo a plytko, s čím súvisia ich problémy s dýchacou sústavou. Často trpia astmou, kašľom a alergiami. Bývajú precitlivení a na regeneráciu potrebujú viac času ako ostatní. Rada pre lepšie zdravia: Starajte sa o svoje zdravie priebežne, nezabúdajte na preventívne lekárske prehliadky. Myslite na to, že každý problém sa ľahšie rieši v počiatku, ako keď je už neskoro.

Vodnár
Vodnár ovláda krk, šiju a prehĺtanie. Bývajú často silnej konštrukcie, choroby sa nevyhnú ani im. Často bojujú so zápalmi krku, mandlí, chrapotom a kašľom. Nie sú veľmi zodpovední pacienti, o svoje zdravie sa nestarajú a oheň hasia v poslednej chvíli. Rada pre lepšie zdravie: Aj keď Vodnárom šport veľmi nevonia, viac ako ktorékoľvek iné znamenie by sa mali snažiť nájsť si vhodnú fyzickú aktivitu, ktorá im pomôže získať kondíciu a upevní ich zdravie.

Ryby 
Ľudia narodení v znamení Rýb sú zvyčajne náchylní na ochorenia dýchacích ciest, trpia bolesťami hlavy, ale môžu mať aj problémy so spánkom. Nevydržia dlho v pokoji ležať v posteli, majú tendenciu chorobu často prechodiť a tak im môže hroziť, že sa ochorenie čoskoro vráti. Rada pre lepšie zdravia: Neprepínajte svoje sily, vyhýbajte sa stresu  a nájdite si vždy čas na pokojné stravovanie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 12:09