shutterstock.com
StoryEditor

Nemám miery klasických modeliek, ale záujem o moje plné krivky je veľký

03.01.2020, 14:10
Zdravie
„Schudnúť ma prinútili zlé výsledky krvných testov. Im vďačím za môj nový život,“ hovorí Romana.

Trochu ma prekvapilo, že som mala zvýšenú hladinu tuku v krvi, pretože nejem veľa mäsa. Keď mi doktorka povedala, že taký nález môže viesť až k mozgovej mŕtvici, zľakla som si a povedala si: Romana, s tým musíš niečo spraviť! Navyše ma dosť šokovalo, že mi ručička na váhe ukázala 123 kilogramov. Takmer som omdlela. Veď som nemala ani tridsať rokov. Nemohla som byť predsa ťažšia než môj otec…

Môj tréning

Rozhodla som sa, teda, že sa pustím do zmeny. Hlavne som musela zmeniť spôsob stravovania. Vlastne som, paradoxne, konečne začala jesť. Predtým som jedla maximálne dvakrát denne, čo bolo zle. Teraz jem päťkrát za deň, mám kopu energie a je mi dobre. Inšpiráciu som hľadala na internete. Vyradila som smažené, mastné, sladké a doplnila zeleninu a ovocie. Ale občas trochu zhreším – hlavne cez víkend. Začala som sa aj viac hýbať. Dala som sa na chôdzu a tá spravila naozaj zázraky. Asi trikrát týždenne nachodím okolo deväť kilometrov, čo je za týždeň dokopy dvadsaťsedem. Je to prirodzený a úžasný pohyb, pri ktorom si úžasne vyčistím hlavu. Keď je čas, idem si aj zaplávať. To všetko ma neskutočne nabíja energiou.

Podpory mám habadej

V čase, keď som za necelý rok schudla 31 kilogramov, to bolo naozaj náročné. Človek, ktorý sa do niečoho takého pustí, by si mal poriadne veriť a mať obrovskú vôľu, pretože všetko je v hlave. Pomáhala mi aj moja mama, ktorá ma vždy vo všetkom podporovala. A veľmi dobre mi robili pochvaly okolia. Nestretla som sa, našťastie, s nikým, kto by mi neveril, že to dokážem. Som totiž obklopená samými pozitívnymi ľuďmi, iných si k sebe nepustím.

loosing weight shutterstock.com

Stala som sa modelkou

Už ako mladá som mala ženskú postavu. Ako trinásťročná som vyzerala na sedemnásť. Chlapcom som sa páčila, aj keď som bola vždy trochu silnejšia. Asi preto som mala vždy celkom slušné sebavedomie. Pri výške 171 centimetrov teraz vážim 92 kíl a takto sa cítim skvelo. Z veľkosti 48/50 som sa dostala na 44 a môžem si tak kupovať ešte krajšie oblečenie, čo je super. Patrím k ženám, ktoré sa rady pekne obliekajú, a medzi moje najväčšie záľuby teraz patrí plus size modeling. Prihlásila som sa aj do niekoľkých súťaží krásy a zopár som ich aj vyhrala. Vďaka tomu teraz fotím aj do katalógov.

Som spokojná

Keď sa vám niečo takéto podarí, človek zrazu zistí, že jeho hranice sú niekde úplne inde, než si myslel. Navyše vďaka tomu, že som schudla a vylepšila si postavu, mi prichádza stále dosť ponúk na fotenie a som v jednom kolotoči. Pritom ani zďaleka nemám miery klasických modeliek. Záujem o moje plné krivky mi preto ešte viac zdvihol sebavedomie a utvrdil ma v názore, že krása a ženstvo nie je skryté v tabuľkách, ale v nás ženách. V tom, ako pôsobíme zvnútra a či vieme svoje vnady a telo prezentovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:01