shutterstock.com
StoryEditor

Budujte si imunitu hneď od začiatku roka. Ako ju účinne podporíte?

03.01.2020, 13:10
Zdravie
Závažný priebeh chrípky a rôzne zdravotné komplikácie hrozia predovšetkým ľuďom s oslabeným imunitným systémom – starším osobám, malým deťom, ľuďom vyčerpaným neprimeranou fyzickou námahou a stresom a pacientom s chronickými chorobami najmä srdca, pľúc a obličiek.

Po chrípke alebo nachladnutí u nich môže pretrvávať slabosť, únava a kašeľ i niekoľko týždňov. Často hrozia opakované zápaly prínosových dutín a priedušiek alebo zápaly pľúc, ktoré môžu prejsť do chronického stavu.

Ako podporiť oslabenú imunitu?
Okrem vitamínov, probiotík a vedenia zdravého životného štýlu, ktoré nám pomáhajú udržať čo najlepšie fungujúci imunitný systém, sú v prípade, že máme oslabenú imunitu, zvlášť účinné niektoré enzýmy. V našom tele totiž majú veľký význam proteolytické, t. j. bielkoviny štiepiace enzýmy, ktoré pomáhajú zaisťovať rovnováhu a fungovanie imunitného systému. Ak však máme oslabenú imunitu alebo nás ohrozuje zápal, je dôležité podporiť ich činnosť podávaním obdobných enzýmov zvonku. Zaoberá sa tým špeciálna oblasť medicíny – systémová enzymoterapia.


Enzýmy posilňujú oslabenú imunitu
Tieto enzýmy pôsobia proti zápalom a podporujú oslabenú imunitu, preto by ich mali ľudia najviac ohrození chrípkou začať užívať už v období zvýšeného výskytu chrípky. V prípade vypuknutia choroby ju enzýmy pomáhajú rýchlejšie zvládnuť a skracujú tak dĺžku liečby.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 15:32