shutterstock.com
StoryEditor

Toto je päť užitočných rád, ako čo najlepšie zatočiť so stresom!

12.08.2019, 15:30
Zdravie
Zhon a tlak je našou každodennou súčasťou a, bohužiaľ, asi sa nám nepodarí úplne sa mu vyhnúť. Môžeme však proti nemu úspešne bojovať a dať mu zopár lekcií. Vyskúšate naše tipy?

1. Dajte si do kávy muškátový orech

Je pre vás ranná kávička životabudič? Skúste si do nej pridať tesne pred zaliatím štipku najemno strúhaného muškátového orieška. Obsahuje totiž látku, ktorá vám vylepší náladu.

2. Počúvajte svoje obľúbené pesničky

Pohodu pri relaxovaní vám zaistí príjemná hudba. Tóny prenikajú cez sluchové nervy do mozgu, kde vyvolajú tzv. alfa vlny, ktoré majú upokojujúci účinok. Zavrite oči a nechajte sa unášať krásnou melódiou.

3. Privoňajte si k pomarančom

Viete o tom, že osviežujúca vôňa pomaranča podporuje optimistickú náladu a má skvelé povzbudzujúce účinky? Nakvapkajte si na vreckovku pár kvapiek éterického pomarančového oleja a priebežne si k nemu privoňajte.

4. Využite finty akupresúry

Navodiť pocit uvoľnenia len pomocou tlaku prstov? Áno, ide to. Tento trik pochádza z liečivej akupresúry. Na oboch rukách postupne tlačte brušká prstov proti palcu. Robte tak asi minútu, ale pozor – tlak nesmie byť nepríjemný.

5. Pomaly popíjajte vodu

Dodržiavanie pitného režimu je dôležité a dostatok tekutín zlepšuje koncentráciu. Pokiaľ ste v stresovej situácii, vypite pomalými dúškami veľký pohár studenej vody. Tep sa spomalí a dych prehĺbi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 15:40