Ilustračné fotounsplash.com
StoryEditor

7 najčastejších výhovoriek, kvôli ktorým sa vám nedarí dodržať fitness plán

05.02.2018, 14:52
Zdravie
Možno aj vy sa často vyhovárate, a tak sa vám nedarí zhodiť pár kíl naviac. Overte si, ako ste na tom.

1. Celý deň som dodržiavala zdravú stravu a na jedálníček som si dávala pozor, tak si zaslúžim nejakú sladkú odmenu, no nie? To ale nie je dobrý nápad. Celý deň ste sa kontrolovala, aby ste svoje snaženie na konci dňa „zničila“ tabuľkou čokolády?

2. Dnes nejdem cvičiť, pretože vonku prší. Vaše telo si už zvyklo na cvičenie a vy začínate lenivieť a vyhovárať sa na čokoľvek – kľudne aj na zlé počasie.

3. Máte náladu pod psa a najradšej by ste zaliezla doma pod deku. Premôžte sa a choďte cvičiť. Nával endorfínov vám zlepší náladu tak, ako nič iné.

4. Kamarátka nejde cvičiť, tak vy tiež nie. Zvykli ste si, že sa s kamarátkou vzájomne podporujete, ale ona vám povedala, že dnes jednoducho nejde. Dokážte sebe aj kamarátke, že vy sa aj tak nehodláte vzdať.

5. Neraňajkujete. Metabolizmus musíte naštartovať hneď ráno. Ak si nič nedáte, o to väčší hlad vás chytí neskôr. Zjete toho omnoho viac a váš spomalený metabolizmus nebude stíhať spaľovať.

6. Neoverujete si, koľko kalórií má jedlo, ktoré sa na prvý pohľad zdá diétne. Nehovoríme, že máte počítať každú kalóriu, avšak je dobré mať predstavu o nutričnom zložení toho, čo jeme.

7. Stravujete sa zdravo, to áno. Čo ale váš pitný režim? Viete koľko cukru majú sladené minerálky? Po skontrolovaní etikety veríme, že budete veľmi prekvapené.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:32