pexels
StoryEditor

Doprajte si ich najmä v prípade únavy. Potraviny, ktoré vás takmer okamžite naplnia energiou

07.12.2021, 16:00
Zdravie
Skoré zotmievanie, ale aj nepriaznivé počasie často prispieva k nadmernej únave. Tá je síce v určitej miere neškodná, no pokiaľ vás trápi už dlhšie a nepomáha ani odpočinok, niečo nie je v poriadku.

Dostatok tekutín ako povinná jazda 

Bez nich to skutočne nepôjde. Ruku na srdce - koľko vody, poprípade čaju, vypijete za jeden deň? Ak je odpoveď menej než 2 litre, nemožno sa čudovať vášmu telu, že zíva únavou. Pravidelný príjem tekutín nemá dopad len na stav našej pleti, ale celkové fungovanie organizmu. Pokiaľ už cítite smäd, je neskoro - vaše telo ide na úsporný režim. Nečakajte tak, kým vysmädnete a skôr si doprajte vodu v pravidelných intervaloch.

Pozor, do priemeru dvoch litrov sa neráta káva alebo sladké nápoje. Pri konzumácii čaju sa pripravte, že ho budete potrebovať prijať v o čosi väčšej miere, nakoľko má väčšina z nich močopudné účinky.

Mandle 

Ak máte chuť na rýchly snack, ktorý vás nakopne, mandle sú jednoznačne najlepšou variantou. Obsahujú totiž všetky základné živiny - od vápnika, fosforu, horčíka až po draslík a železo. Ich konzumáciou okrem iného posilníte aj imunitný systém a navyše sú bohaté na zdraviu prospešné tuky, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi.

Banány 

Zázračné ovocie, na ktoré nedajú dopustiť ani športovci. Ak sa radíte medzi nich, zrejme viete, že pred športovou aktivitou sa odporúča zjesť práve banán, ktorý dokáže dať telu okamžitú energiu. Prírodný cukor sa postará dokonca aj o sústredenie, a tak je tento typ ovocia dokonalou variantou desiaty či olovrantu do práce alebo školy. Banány obsahujú tiež vitamíny A, B, C, ale aj horčík či zinok, ktorý odstraňuje úvahu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:42