dreamstine
StoryEditor

Deväť krokov ku šťastiu: Aby ste sa cítili spokojní a váš život plynul v pokojnej harmónii

25.10.2024, 17:00
Vzťahy

Šťastný život znamená predovšetkým byť v harmónii. A tú nezískate ničím iným ako správnym životným postojom. Skúste sa SO ZAČÍNAJÚCIM NOVÝM ROKOM nad tým svojím zamyslieť a ak nie je práve radostný, pokúste sa ho týmto smerom zmeniť.Čo si myslíte, že človek potrebuje na to, aby bol šťastný? Ideálneho partnera? Dostatok peňazí? Pevné zdravie? Prácu, ktorá ho napĺňa? Verte alebo nie, ale nič z toho nie je nevyhnutnou podmienkou toho, aby ste sa cítili spokojní a váš život plynul v pokojnej harmónii.

Čo si myslíte, že človek potrebuje na to, aby bol šťastný? Ideálneho partnera? Dostatok peňazí? Pevné zdravie? Prácu, ktorá ho napĺňa? Verte alebo nie, ale nič z toho nie je nevyhnutnou podmienkou toho, aby ste sa cítili spokojní a váš život plynul v pokojnej harmónii.

Pocit šťastia sa často skladá zo zdanlivých maličkostí a to, či budete šťastní, závisí len od vás. Odpovedzte si teraz úprimne: čo vám zvyčajne zíde na um, keď sa prebudíte? V akej nálade odchádzate z domu a aké myšlienky vám väčšinu dňa bežia hlavou?

Čo vyžarujete, to aj pritiahnete. Ak sa denne hodiny zaoberáte svojimi boliestkami, možnými krivdami, výčitkami, spomienkami na niečo, čo už nejde vrátiť, alebo obavami z toho, čo ešte len príde, život vám to nemôže odplatiť ináč ako rovnakou mincou.

Vyskúšajte sa aspoň na jediný deň odpútať od tohto zlozvyku a urobte niečo inak. Spomeňte si napríklad na svoj dávny sen, alebo na to, čo vám dnes urobilo radosť. A potom si môžete skúsiť krok za krokom prejsť všetkých deväť mandál šťastia. Život je príliš krátky a príliš krásny, tak už na nič nečakajte. Bežte a žite ho!

Počúvajte svoju intuíciu

Je to váš vnútorný poradca, ktorý pozná všetky vaše priania, obavy aj túžby a ktorý vám dokonale rozumie. Vyskúšajte dať vo svojom živote viac na pocity a riaďte sa častejšie srdcom ako rozumom. Budete žiť omnoho šťastnejšie a ušetríte si mnohé sklamania.

Urobte si čas len na seba

Ste zvyknutí zvládať mnoho vecí naraz a nikdy neodpočívate? Nečudujte sa, že vám chýba energia. Prestaňte sa naháňať ako škrečok v klietke a vystúpte z tohto kolotoča. Aby ste mohli niečo zmeniť, musíte najskôr získať odstup.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. október 2024 17:02