Vybudujte si s kolegami super vzťahy.Shutterstock
StoryEditor

Chcete si získať svojich kolegov? Prispôsobte tomu svoje správanie

21.10.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy na pracovisku dokážu vo veľkej miere ovplyvniť to, ako sa v práci budete cítiť. Ak vás práca baví a napĺňa, no vzťahy s kolegami sú na bode mrazu, potom vás nadšenie opustí veľmi rýchlo. Platí to aj opačne. Mnohí ľudia zotrvávajú na pozíciách, ktoré ich až tak nebavia, no ak majú okolo seba správnych ľudí, nemajú potrebu zmeny.

Získať si ľudí niekedy nie je až také ťažké, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Stačí skutočne málo.

Na toto zabudnite

Ak si chcete získať svojich kolegov, potom určite zabudnite na to, že sa budete vtierať svojmu nadriadenému. Akonáhle si to kolektív všimne, budete nadobro odpísaní. A to nielen u nich, ale možno aj u samotného šéfa. Takéto správanie imponuje málokomu a možno na krátkodobé využitie vašej naivity a servility by im to zahralo do karát, no takéto správanie sa dá veľmi rýchlo prekuknúť a zapíšete sa skôr negatívne, než pozitívne.

Buďte nápomocní

Snažte sa byť svojim kolegom nápomocní. Ponúknite im pomocnú ruku vždy, keď to budú potrebovať. Či už ste v niečo dobrý vy, alebo len vidíte, že má toho nárazovo príliš veľa a vy zrovna nemáte do čoho „pichnúť“, určite každý ocení, ak sa ho budete snažiť trošku odbremeniť a časť práce zobrať na seba. Dávajte si samozrejme pozor, aby vás časom niekto nevyužíval, to si však už musí ustriehnuť každý sám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. október 2024 08:02