Vybudujte si s kolegami super vzťahy.Shutterstock
StoryEditor

Chcete si získať svojich kolegov? Prispôsobte tomu svoje správanie

21.10.2024, 08:00
Vzťahy

Vzťahy na pracovisku dokážu vo veľkej miere ovplyvniť to, ako sa v práci budete cítiť. Ak vás práca baví a napĺňa, no vzťahy s kolegami sú na bode mrazu, potom vás nadšenie opustí veľmi rýchlo. Platí to aj opačne. Mnohí ľudia zotrvávajú na pozíciách, ktoré ich až tak nebavia, no ak majú okolo seba správnych ľudí, nemajú potrebu zmeny.

Buďte iniciatívni

Stmeľovanie kolektívu je veľmi dôležité. Teambuildingy, spoločné aktivity, alebo len rýchly drink po práci sú v tomto prípade viac než vítané. Buďte tým článkom, ktorý bude iniciovať tieto priateľské pracovné aktivity a posedenia. Nie každý má organizačný zmysel a dokonca ani čas na realizáciu takýchto akcií. Chopte sa teda príležitosti a ukážte svojim kolegom, že máte záujem spoznať ich aj mimo pracovného prostredia. Mimochodom, práve tam sa o sebe aj dozviete niečo naviac a môžu zistiť, že okrem toho, že ste fajn kolegyňa či kolega, ste aj super spoločník.

image

Svojich kolegov najlepšie spoznáte aj mimo práce.

Shutterstock

Jazyk za zubami

Ohováranie sa už dávno nenosí. Držte preto radšej jazyk za zubami. Ak ste v kolektíve relatívne nová, potom je tu ešte ďalší faktor a to, že nikdy neviete, kto sa s kým pozná, kto je s kým kamarát a aké majú medzi sebou vzťahy. V neposlednom rade si človek o vás ihneď urobí obraz a pokojne môžete stratiť aj jeho dôveru, keďže môže veľmi rýchlo nadobudnúť pocit, že tak ako o ostatných, hovoríte aj o ňom.

ANKETA
Aké vzťahy máte so svojimi kolegami?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. október 2024 08:02