Pri pôrode môžete prežívať pocity podobné sexuálnemu vyvrcholeniu.archív
StoryEditor

Vedeli ste, že existuje orgazmický pôrod ? Príchod dieťaťa na svet je vďaka nemu omnoho príjemnejší

19.10.2024, 14:00
Vzťahy

Každá žena je iná, takže aj pôrod je u každej úplne odlišný. Zatiaľ, čo niektoré ženy pociťujú neuveriteľnú bolesť, existujú aj také, ktoré pri pôrode zažívajú pocity eufórie. Áno čítate správne. Reč je o orgazmickom pôrode, ktorý je podobný ako sexuálne vyvrcholenie.

Viete si predstaviť, že by ste pri pôrode necítili bolesť, nepríjemný tlak či stres? Či už máte narodenie dieťaťa za sebou alebo vás to ešte len čaká, mali by ste vedieť, že porodiť takmer bez bolesti je naozaj možné. Nielenže nebudete cítiť napätie a tlak, ale môžete zažiť stav, ktorý sa podobá na orgazmus. Reč je o orgazmickom pôrode, ktorý síce nemá šancu zažiť každá z vás, no za istých podmienok, existuje šanca, že sa s ním stretnete aj vy.

Za všetko môžu hormóny

Pri pôrode niektoré ženy zažívajú len bolesť, no sú aj také, ktoré prežívajú pocity podobajúce sa na sexuálne vyvrcholenie. Za takýmto orgazmickým pôrodom sa skrývajú predovšetkým hormóny. Prvým je nepochybne oxytocín, ktorý zmierňuje bolesť a navodzuje pocit uvoľnenia a lásky. Veľkú rolu hrá aj adrenalín, ktorý odstraňuje stres a strach z pôrodu. Príjemné pocity má však na svedomí aj fakt, že keď sa bábätko dostáva von cez pohlavný orgán, dochádza k s ťahom svalstva a dráždeniu, ktoré v konečnom dôsledku vyvoláva pocit eufórie a extázy. Vďaka orgazmickému pôrodu je tak žena po celý čas v kľude a namiesto bolesti, ktorú hormóny potláčajú, zažíva neuveriteľne príjemné pocity.

Nemôže ho zažiť každá

Zapáčila sa vám predstava, že by ste pri pôrode necítili takmer žiadnu bolesť? Bohužiaľ, orgazmický pôrod nemôže zažiť každá z vás. V prvom rade by ste museli rodiť v príjemnom a známom prostredí, ktorým pôrodnica rozhodne nie je. Takisto by pri pôrode museli byť prítomní najmä vaši blízki, ako je napríklad partner, sestra alebo najlepšia priateľka, pri ktorej sa cítite bezpečne a v kľude. Okrem toho je veľmi dôležité aj to, ako je na tom vaše duševné zdravie. Aby ste totiž mohli zažiť orgazmický pôrod, mali by ste akceptovať svoju sexualitu a nebáť sa. Ak sú však vaše myšlienky negatívne a máte strach z celého aktu, nečakajte, že budete pri pôrode pociťovať eufóriu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. október 2024 10:02